Sjukvård under TCS Lidingöloppshelgen

TCS Lidingöloppet har läkare, sjukvårdare och sjukgymnaster som tar hand om de skador löpare, och besökare, kan drabbas av.

lidingöloppet sjukvård

När nästan 40 000 människor samlas på ett och samma område kan både stora och små olyckor inträffa. Vanligast är att en löpare missar att dricka tillräckligt med vätska innan och under loppet och drabbas av vätskebrist, stukar en fot, får skrubbsår efter fall eller kramp. 

Hälsodeklaration till alla löpare i Lidingöloppet:

För att minska risken för olyckor under loppet kommer Lidingöloppet att skicka ut en hälsodeklaration via e-post till alla löpare som ska springa årets lopp. Hälsodeklarationen är utvecklad av Europeiska Hjärtläkarföreningen och används för att stödja löparna och se till att man har rätt förutsättningar för att klara av den utmaning Lidingöloppet är. Dagarna innan Lidingöloppshelgen skickas hälsodeklarationer ut via e-post till alla anmälda deltagare för att man ska reflektera över sin form och sin hälsa inför loppet.

Läkare:
Läkare finns på Grönsta gärde under hela helgen. På lördagen finns det även vid starten på Koltorp.

Sjukvårdare:
Sjukvårdare finns vid startplatserna, vätskekontrollerna och vid målet. Telefon till sambandscentralen i S:t Anna gården 08-559 262 09.

Sjukgymnaster:
Sjukgymnaster kommer att patrullera utefter banan på den sista milen av stora TCS Lidingöloppet för att kunna hjälpa de löpare som har fått problem.

Hjärtstartare:
Hjärtstartare finns på Koltorp, Lidingövallen och Grönsta gärde samt utmed tävlingsbanan.

Praktikertjänst:
Praktikertjänst finns inom vårdens alla områden. Vi är Sveriges största
hälso- och sjukvårdskoncern och har funnits i mer än 50 år. Våra 1 900 mottagningar ägs och drivs av oss som utför vården och leder arbetet i vardagen. Det gör att våra tandläkarmottagningar och vårdcentraler återkommande har högst patientnöjdhet enligt externa undersökningar.
Läs mer på Praktikertjänst.se


Lidingöloppshelgen arrangeras i samarbete med