Charitygruppen i Stockholm Tunnel Run har genererat 660 900 kr till Stockholms Stadsmission!

Den 25 mars 2017 arrangeras Stockholm Tunnel Run Citybanan , en unik 8 km löparupplevelse. Arrangören Lidingöloppet har tillägnat en startgrupp till förmån för Stadsmissionen och deras arbete för människor i hemlöshet. Den gruppen är nu fulltecknad och har genererat 550 000kr.

 Förra Tunnel Run 2014 i Norra länken samlade vi in 700 750 kr och denna gång vill vi inte vara sämre. Tillsammans med Charity-gruppens deltagare som bidragit med 550 000 kr har vi även fått in extra bidrag till Stockholms Stadsmission från de som lagt till 100 kr på sin ordinarie anmälan. Idag har vi totalt samlat in 660 900 kr vilket känns helt fantastiskt. Oerhört imponerande med den stora givmildheten bland alla våra deltagare. Vore häftigt att slå rekordet från 2014, säger Tomas Hoszek VD för Lidingöloppet. 

Lidingöloppet har efter ansökan till Trafikverket fått möjligheten att använda Citybanans service och utrymningstunnel som arena för loppet Stockholm Tunnel Run Citybanan. Loppet arrangeras 25:e mars och kommer att vara 7,6 km. 

Motionsloppet Stockholm Tunnel Run Citybanan kommer bara att ske en gång, sedan förblir tunneln stängd för allmänheten. Deltagarna kommer att få en oförglömlig upplevelse samtidigt som man springer. 

-  Det är helt fantastiskt att se det engagemang som löparna i detta lopp visar. Vi behöver verkligen gåvorna och värderar därför samarbetet med Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017 mycket högt. Pengarna, och de skänkta överdragskläderna, är ett stort och viktigt bidrag i vårt arbete med akut och långsiktigt stöd för människor i hemlöshet i Stockholm, säger Marika Hjelm Siegwald, Kommunikations- och insamlingschef på Stockholms Stadsmission.

Lidingöloppet arrangerar Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017 som genomförs den 25 mars 2017. Loppet är ca 8 km långt, varav 6 kilometer är belägen under mark i den nya tunneln vid Citybanan. Loppet har plats för ca 40.000 löpare, starten går vid Karolinska Institutet och mål sker på Medborgarplatsen på Södermalm. Medarrangör är Midnattsloppet. 

 
För mer information vänligen kontakta: 

Marika Hjelm Siegwald, Kommunikations- och insamlingschef, Stockholms Stadsmission, 
08-68 43060. stadsmissionen.se 

Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet 070-513 44 88. Kontakt kan även tas via press@lidingoloppet.se 
 

 

Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017 arrangeras av Lidingöloppet och Trafikverket tillsammans med IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK. 

Facebook
Trafikverket
2XU
SJ
Jernhusen
SL
NeH
Strukton
nrj