Samarbetet med Implenia Sverige AB stärker upp målområdet för Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017

I och med ankomsten av nästan 40 0000 löpare till målområdet på Söder behövs starka samarbeten. ImpleniaSveriga AB är ett exempel på ett sådant där man arbetar tillsammans kring målområdet.

- Implenia, specialister på komplexa infrastrukturlösningar stärker nu upp Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017 genom att iordningställa målområdet för de nästan 40 000 löparna som kommer genom tunneln upp mot målet vid Fatbursparken på Söder. Genom samarbetet får vi möjlighet till ytor och anpassningar för de behov vi har och välkomnande för alla löpare. Samarbetet med Implenia säkerställer en hög kvalitet och upplevelse för alla våra deltagare vid Citybanans lopp, säger Tomas HoszekVD för Lidingöloppet.

Lidingöloppet har efter ansökan till Trafikverket fått möjligheten att använda Citybanans service och utrymningstunnel som arena för loppet Stockholm Tunnel Run Citybanan. Loppet arrangeras 25:e mars och kommer att vara ca 7,6 km.

Motionsloppet Stockholm Tunnel Run Citybanan kommer bara att ske en gång, sedan förblir tunneln stängd för allmänheten. Deltagarna kommer att få en oförglömlig upplevelse samtidigt som man springer.

- Verksamheten inom Implenia Sverige AB är specialiserad på komplexa infrastrukturprojekt och har många års erfarenhet och expertis inom området. Citybanan som nu är i sitt slutskede är ett bra exempel på ett stort projekt där vi som entreprenör slutfört både station Stockholm Odenplan och anslutning Stockholm Södra. Vi ser fram emot att välkomna löparna till målområdet och extra roligt är det att dom springer genom vår nuvarande arbetsplats.Vi ska som alltid i våra projekt se till att dom får en kvalitativ lösning vad gäller slutsträckan, säger Fredrik Björckebaum, VD på Implenia Sverige AB.

Implenia Sverige AB är ett dotterbolag till Implenia Group som är en av de starkaste aktörerna i Schweiz, Tyskland, Österrike, Norge och Sverige. Implenia har många års erfarenhet och expertis inom komplexa infrastrukturprojekt och erbjuder tjänster inom tunnlar, broar, betongkonstruktioner, bergrum, vatten- frostsäkring, bergsäkring och markarbeten.Med närmare 10.000 medarbetare i Europa och en omsättning på 3,3 miljarder schweiziska franc år 2016 har Implenia målsättning att bli den ledande entreprenören inom komplexa infrastrukturprojekt. http://implenia.com

Lidingöloppet arrangerar Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017 som genomförs den 25 mars 2017. Loppet är ca 7,6 km långt, varav 6 kilometer är belägen under mark i den nya tunneln vid Citybanan. Loppet har plats för ca 40.000 löpare, starten går vid Karolinska Institutet och mål sker på Medborgarplatsen på Södermalm. Medarrangör är Midnattsloppet.

För mer information vänligen kontakta:

Pia Åkerlind, Implenia Sverige AB, 070-168 93 03, e-post: pia.akerlind@implenia.com

Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet 070-513 44 88. Kontakt kan även tas via press@lidingoloppet.se

Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017 arrangeras av Lidingöloppet och Trafikverket tillsammans med IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK.

www.tunnelrun.se | www.trafikverket.se/citybanan | www.facebook.com/TunnelRuncitybanan

Facebook
Trafikverket
2XU
SJ
Jernhusen
SL
NeH
Strukton
nrj