SL ny samarbetspartner till Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017

SL blir ny partner till Stockholm Tunnel Run, Citybanan.

-Mycket glädjande att få med SL i gruppen samarbetspartners. SL har en självklar position som intressent att sprida kännedom kring de nya möjligheter för resenärer som Citybanan erbjuder, säger Tomas Hoszek Generalsekreterare för Lidingöloppet.

Lidingöloppet har efter ansökan till Trafikverket fått möjligheten att använda Citybanans service och utrymningstunnel som arena för loppet Stockholm Tunnel Run – Citybanan. Loppet är planerat till den 25:e mars och kommer att vara ca 8 km.

Under loppet kommer deltagarna att få en oförglömlig upplevelse samtidigt som man springer. Loppet kommer bara at ske en gång, sedan förblir tunneln stängd för allmänheten.

- Vi ser loppet som startpunkten för ett omfattande informationsarbete om de förändringar som Citybanan innebär för pendeltågstrafiken i Stockholm. När de två nya stationerna - Stockholm City och Stockholm Odenplan - öppnar nästa sommar kommer resandet att förändras och vi behöver förbereda våra resenärer på bästa sätt, säger Anders Sköld, ansvarig för Program Citybanan på SL.

SL har det övergripande ansvaret för att tillhandahålla en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. Varje dag reser närmare 800 000 personer med SL. De två nya stationerna längs Citybanan kommer att utgöra en integrerad del av pendeltågsnätet där samtliga pendeltåg kommer att stanna.

25:e mars kommer ett nytt engångs motionslopp att arrangeras i nya Citybanans servicetunnel. Loppet sträcker sig över 8 km och har plats för över 40 000 löpare. Starten går vid Karolinska och mål sker mitt på Södermalm (Medborgarplatsen).

För mer information – Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet 070-513 44 88. Kontakt kan även tas via press@lidingoloppet.se


 

Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017 arrangeras av Lidingöloppet och Trafikverket tillsammans med IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK.

www.tunnelrun.se | www.trafikverket.se/citybanan | www.facebook.com/TunnelRuncitybanan

Facebook
Trafikverket
2XU
SJ
Jernhusen
SL
NeH
Strukton
nrj