Spring för en mänskligare stad

Lördagen 25 mars 2017 arrangeras ett nytt motionslopp, Stockholm Tunnel Run, i den nya Citybanan. Loppet sträcker sig över 8 km och har plats för ca 40 000 löpare. Starten går vid Karolinska och mål sker på Medborgarplatsen på Södermalm.

Efter succén med Stockholm Tunnel Run 2014 fortsätter samarbetet mellan Stockholms Stadsmission och Lidingöloppet. Arrangören Lidingöloppet tillägnar en startgrupp till förmån för Stockholms Stadsmission och deras arbete för människor i hemlöshet.

-Det känns viktigt och bra att vi på detta sätt kan hjälpa till att förbättra situationen för de människor som lever i hemlöshet. Problemet för de drabbade är att leva med detta året runt och vi behöver ständigt uppmärksamma detta. Allt för att bidra till att Stockholm blir en mänskligare stad för alla, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare för Lidingöloppet.

Stockholm Tunnel Run Citybanan har tillägnat en startgrupp med 1000 personer där anmälnings-avgiften på 550 kr per deltagare går oavkortat till Stockholms Stadsmission. Alla löpare har dessutom en möjlighet att frivilligt bidra med 100 kr till Stockholms Stadsmission i samband med anmälan till loppet.

-Vårt arbete för människor i hemlöshet är beroende av gåvor från allmänheten. Därför ärsamarbetet med Stockholm Tunnel Run Citybanan och Lidingöloppet viktigt för oss. Vi hoppas att det är lika många som vill vara med och springa för en mänskligare stad som vid det förra loppet, säger Marika Hjelm Siegwald, Kommunikations- och insamlingschef, Stockholms Stadsmission.

För mer information om Stockholms Stadsmission – www.stadsmisssionen.se, Marika Hjelm Siegwald, 08-68 42 3060.

För mer information och anmälan – www.tunnelrun.se , Tomas Hoszek, 08-765 26 15

Citybanan är en 6 kilometer lång pendeltågstunnel under centrala Stockholm. Den får två nya stationer: Stockholm City och Stockholm Odenplan, som gör det smidigare att byta mellan pendeltåg, tunnelbana och buss samtidigt som kapaciteten för alla tåg fördubblas. När Citybanan öppnar 2017 blir den en del av SL:s pendeltågsnät.


 

Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017 arrangeras av Lidingöloppet och Trafikverket tillsammans med IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK.

www.tunnelrun.se | www.trafikverket.se/citybanan | www.facebook.com/TunnelRuncitybanan

Facebook
Trafikverket
2XU
SJ
Jernhusen
SL
NeH
Strukton
nrj