Frågor & Svar

Det kommer in många frågor kring loppet och vad som händer den 22 November. Nedan följer svaren på era vanligaste frågor. 

Kan någon annan hämta ut mitt Startkit?
Ja. Den som hämtar ut en annan deltagares Startkitt MÅSTE ta med sig den andra personens Startbevismail, antingen utskrivet eller som mail på mobilen. Det gäller oavsett om du ska hämta ut ett eller fem andra Startkit.

Jag har inte fått mitt startbevis. Vad gör jag?
Gå in här och läs >>

Jag är lite osäker på om jag har rätt chip, kan jag kolla det på nåt sätt?
Gör följande:
Gå till Anmälda löpare, i sökrutan skriv in Chip:ditt chippnummer (utan mellanslag mellan Chip: och ditt nummer). Du får du genast upp ditt namn. Skulle det mot förmodan inte stämma, vänligen kontakta oss med detsamma här >> 

Går det fortfarande att anmäla sig?
Nej tyvärr, loppet är fulltecknat, det har varit ett jättestort intresse, och idag har vi över 42 400 anmälningar. 

Jag är anmäld, men kan inte hitta mig på hemsidan?
Startlistan består endast av betalda anmälningar. Om du anmäler dig genom att betala in anmälningsavgiften via inbetalningskort förs du in i startlistan så fort vi har registrerat dig. Startlistan uppdateras i stort sett dagligen. Har du fått kvitto och bekräftelse är allt som det ska. 

Jag är anmäld, men har inte fått någon information?
Vi kommer att skicka ut ett nyhetsbrev i början av oktober med information till alla deltagare. I början av november kommer vi att skicka ut startbevis. 

Vem skall jag kontakta om jag har frågor?
Välkommen att kontakt oss via mail: info@lidingoloppet.se eller telefon: Telefon växel: 08 765 26 15 

Jag har inte fått något Startbevis?

Alla startbevis mailas ut i början av november. Det går till den mailadress du uppgivit vid anmälan. Kontakta oss om du inte fått det: info@lidingoloppet.se eller telefon: Telefon växel: 08 765 26 15 

Vilken starttid har jag?
För att se din starttid går du in på anmälda löpare >> , letar upp ditt startled, sedan vidare till starttider >> för att se klockslag du startar. 

När får jag min nummerlapp?
I början av november kommer vi att maila ut startbevis (den mailadress du uppgett vid anmälan). Redan 1 vecka innan loppet öppnar vi utdelningen i utvalda butiker hos INTERSPORT Stockholm. Vi uppmanar så många som möjligt att hämta sitt startkit i butikerna. Det finns en begränsad möjlighet att hämta ut på plats den 22 november i Värtan. Räkna med att det kommer att vara långa köer i Värtan. Det går att hämta ut startkit till andra, ta då med startbeviset till alla deltagare. 


I vilka INTERSPORT butiker kan jag hämta mitt startkit?
I nedanstående butiker kommer du kunna hämta ditt startkit 1 vecka innan loppet (15-21 november) och hämtningen följer butikernas öppettider. (Klicka på butiksnamnet för att komma till butikens hemsida)  OBS! Fredag 21 nov stänger ALL utdelning kl.18:00, alltså är det inte utdelning enligt butikens öppettider fredag 21 nov.

Sickla

Farsta

Kungens Kurva

Stinsen

Bromma

Drottninggatan 

Vad innehåller startkitet?
Startkit innehåller: Löparväst, handskar, armband chip och instruktioner. 

Kommer det att vara nummerlapp?
Nej, du springer i löparväst, chip och armband (access till startfållan) 

Vad kommer man att få?
I anmälan fick du lämna uppgift om din storlek, vi kan nu avslöja att du kommer att få en löparreflexväst och handskar när du hämtar ut ditt startkit. Du kommer inte att ha nummerlapp, du springer i din löparväst, chip på skon och armband (access till startfållan). Den storlek ni har uppgett i anmälan gäller, mycket begränsade möjligheter att byta storlek. Efter loppet får alla deltagare goodiebag och medalj.

Hur tar jag mig till loppet?
Vi uppmanar alla att ta sig till starten med kollektiva medel, t-bana till Gärdet, Karlaplan, Stadion, Ropsten, eller buss till Vallhallavägen, Hjorthagen mm., eller kanske med cykel om vädret tillåter. Det kommer finnas mycket, mycket begränsade möjligheter att ta bilen, eftersom en del vägar är avstängda och näst intill obefintlig parkering.  Bilburna gäster hänvisas till infartsparkeringen Ropsten samt befintliga parkeringar på Gärdet/Östermalm/Frihamnen. 

Det enklaste sättet är att ta sig till fots eller med cykel till någon av de två arenorna. Kommer du från Lidingö eller kranskommunerna så rekommenderar vi att du väljer arenan vid Tallink Silja terminalen, kommer du från innerstan så rekommenderas arenan vid Länsförsäkringar. Det finns möjlighet till cykelparkering i mindre upplaga i Ropsten men viktigt att notera är att den ej är bevakad.

Om du har längre än gång och cykelavstånd rekommenderar vi resa med tunnelbana, det är ett kortare gångavstånd från Ropsten och Gärdets stationer på den röda tåglinjen (linje 13) då de bägge arenorna ligger klädsamt i mitten. Om tåget inte stannar på Gärdet utan fortsätter direkt till Ropsten så betyder det att området och stationen är för fullsatta och ni släpps då av i Ropsten istället.

Bil, loppet går i ett industriområde och det finns väldigt begränsade parkeringsmöjligheter. Ta inte bilen annat än i yttersta nödfall, gatorna är små och trafikpåverkan enorm. Undvik Tegeluddsvägen, Lidingövägen samt Norra och Södra Hamnvägen. Tegeluddsvägen stängs inte av men framkomligheten kommer att vara STARKT begränsad. Norra och Södra Hamnvägen stängs av 10.00 – 17.00 under arrangemangsdagen. Kommer du med bil rekommenderar vi via Valhallavägen till Lindarängsvägen på Gärdet. Det går även att parkera på infartsparkeringar så som tex Mörby, Farsta, Hökarängen osv. Gå gärna in på länken nedan för att hitta din bästa infartsparkering. http://www.stockholmparkering.se/SitePages/Infartsparkering.aspx

Var är start/mål?
Start och mål är i Värtan, precis vid Tallink Silja-terminalen.

 

Hur långt är loppet?
Banan är kontrollmätt av Friidrottsförbundet och kommer att vara exakt 10km. 

Hur ser banan ut?
Start och mål är i Värtan, man springer i tunnlarna mot Norrtull, vänder och springer vidare mot Universitet (Frescati) och vänder, sedan tillbaka till Värtan, där mål är. Vill du redan nu titta på banans sträckning och höjdprofil kan du läsa mer här >>

Kan jag ha mitt barn i bärsele på magen när jag går loppet?
NEJ! Under inga omständigheter får du ta med dig ett barn i bärsele/barnvagn/liknande ner i tunneln. Det är för barnets egen säkerhet.

Kan jag använda min GPS-klocka?
GPS-klockor får inte kontakt med satelliter från tunnlarna. Mätning med klocka kommer således ej att funegra korrekt. 

Är det vätska under loppet?
Ja, det kommer att finnas 2 vätskekontroller vid ca 5km och 7km. Samt dryck i mål. 

Finns det sjukvård?
Ja, det kommer att finnas läkare och sjuksköterskor längs med banan och vid start/mål.   

Kan man seeda sig för loppet?
Nej, det är ett motionslopp. Det finns en tävlingsklass som kräver att du springer på under 38 min herrar och under 40 min damer. 

Jag har anmält mig i löpar/motionsklassen, men är skadad och måste gå, skall jag byta startgrupp?
Nej, du behåller din startgrupp, det går bra att gå. Se till att hålla dig till höger så att löpande deltagare kan passera enkelt.

Kan man byta startgrupp?
Nej, det går inte. 

Kan man göra namnbyte?
Nej, det går inte att byta namn. 

Var kan jag se mitt resultat?
På hemsidan efter loppet. www.tunnelrun.se

Kan jag lämna min väska?

Du kan lämna din väska i Länsförsäkringsarenan, Ica Värtans garage samt i Ropsten.   

Var lämnar jag mitt överdrag?
Vid starten har du möjlighet att skänka din jacka till Stockholms Stadsmission och på så sätt bidra till deras arbete för människor som lever i utsatthet. Insamlade jackor delas ut på Stadsmissionens sociala verksamheter eller säljs i deras secondhandbutiker. Då Stadsmissionen inte har någon möjlighet att tvätta, torka eller laga gåvor kan vi bara ta emot hela, rena och torra plagg. Tack för din gåva!

Det kommer inte att finnas möjlighet att lämna sitt överdrag i startfållan, som man vill ha tillbaka. Om du inte har överdrag som du vill skänka och vädret inte är det bästa - ta på dig en stor sopsäck, eller liknande, och släng sedan vid starten.

Kan jag lämna mina värdesaker?
Jag, det kommer att finnas möjligheter att lämna in sina värdesaker medan du springer loppet. Värdesaksinlämning finns vid Länsförsäkringsarenan, Ica Värtan Garage samt Ropsten.  

Finns det möjlighet till att byta om och duscha?
Det kommer att finnas begränsade möjligheter, men för de som är inresande till Stockholm kan vi erbjuda ombyte och dusch på Östermalms IP, där kommer det också finnas möjlighet att lämna sin väska. 

Kan publiken se loppet i tunneln?
Nej, det kommer inte finnas några publikplatser i tunneln eller utanför.  

Jag har blivit sjuk/skadad. Får jag några pengar tillbaka?

Ja, men endast om du har tecknat en avbeställningsförsäkring.
 Anmäl återbetalning av anmälningsavgift eller olycksfallsskada till Folksam, 106 60 Stockholm, E-post: folksam.sport@folksam.se eller ring Folksam på telefon 0771-960 960. Läs mer på www.startklar.nu 

Kommer det att finnas erbjudande på löparkläder?
Ja, våra partners INTERSPORT/adidas kommer att ha erbjudande i butik i samband utlämning av startkit. Håll utkik på hemsida, mail, butik m.m. vad det blir.  

Finns det något erbjudande på boende?
Via våra partners kan du hitta fina boende erbjudande, tex. Rönneberga kursgård på Lidingö. Erbjudande >>

Vår andra boendepartner är Scandic, vars hotell närmast start är Ariadne (i Värtahamnen) , Foresta (på Lidingö) eller hotell centralt i stan: www.scandic.se

Är det tillåtet att springa med hörlurar?
Det är tyvärr inte tillåtet att springa med hörlurar. Det är viktigt att kunna höra uppmaningar från bl.a. funktionärer.

Får man ha med sig ryggsäck ned i tunneln?

Nej, man får inte ha ryggsäck med sig ned i tunneln av säkerhetsskäl. Vi kommer att visitera ryggsäckar av säkerhetsskäl.

 

 

 

 

Facebook
MTB2015
Trafikverket

adidas
SJ
Sweco
Tallink
Wellness
Runners