Tävlingsvinnare

Eric vann tävlingen ”En exklusiv guidad visning i tunnlarna"

Här berättar Eric hur han upplevde det.


” Det var verkligen en ny upplevelse att med bil få åka sträckan Roslagstull - Värtan på ett par minuter, mitt under morgonrusningen. Jag var lite förvånad över att allt såg ut att vara klart nere i tunneln. Tunneln känns relativt stor och det var spännande att få vara helt ensam på en sådan plats. Akustiken var det som jag reagerade på först då vi stannade på flera platser och gick ur bilen. Jag slog igen bildörren och tystnaden bröts med ett brett dovt ljud som studsade iväg flera hundra meter, något udda men lyxiga akustik.


Foto: Eric Nylén


Banan känns betydligt mer kuperad än vad jag hade förväntat mig. Eftersom jag gillar att springa i terräng så känns det bra när det går både uppför och nerför. Frågan är bara hur mycket jag faktiskt kommer inse vad jag springer i för slags lutning när det endast lutar väldigt svagt. Det finns inte mycket referenspunkter i en tunnel att gå på, som det gör ovan jord, i stan eller i naturen. Det var också intressant med konstprojekten.

Jag anmälde mig till Stockholm Tunnel Run då jag fick ett tips ifrån min löparpartner att detta lopp kan vara ett kul engångslopp. Vi har tränat tillsammans i ur och skur, sommar, höst och vinter i drygt 1år nu.

Det är ifrån dessa träningspass jag nu funnit ett större intresse och tjusning med att bara gå ut och springa. Tidigare tränade jag Capoeira, (en brasiliansk kampkonst) i nästan 6 år varpå en benskada bidrog till att jag var tvungen att sluta. Sedan dess har jag i flera år sökt efter någon alternativ träningsform och löpningen har visats vara ett vinnande koncept tack vare sin enkelhet och den träning det ger tillbaka. I samband med skadan valde jag även att läsa vid Stockholms Universitet. Idag, är skadan till 99% läkt, men resan tillbaka har varit krokig, både fysiskt och psykiskt. Fast nu i skrivandets stund, när jag blickar tillbaka ifrån den tiden att inte kunna gå i trappor med en matkasse i handen pga. skadan, till att nu kunna springa en halvmara, så känns det väldigt bra.

Jag har faktiskt nu anmält mig till ytterligare två lopp till i sommar, så mitt mål för året är att genomföra dessa tre lopp. Härom veckan tittade jag även på Stockholm Marathon ifrån mitt fönster och måste erkänna att jag är intresserad. Men den tanken och Lidingöloppet får gro lite till innan jag bestämmer mig. 


Foto: Eric Nylén

Facebook
MTB2015
Trafikverket

adidas
SJ
Sweco
Tallink
Wellness
Runners