0 dagar kvar

Nedräkning sista dagarna inför Tunnel Run. Läs de viktiga tipsen vi harIdag är det dags för Stockholm Tunnel Run!

Glöm inte ditt startkit hemma! Se till att njuta av loppet och håll till höger,

Stort lycka till idag alla löpare!!

1 dag kvar till Stockholm Tunnel Run!

I morgon är det dags och här kommer lite sista minuten-tips för er som ska springa. 
1. Läs Tävlings PM: http://bit.ly/1AryteA 
2. Planera din klädsel och lägg fram den idag, är det kallt ute är det kallt i Tunneln. Prognosen säger +2-3 och mulet. 
3. Förbered dig så du vet hur du fäster chipet på skon (sista sidan i ditt PM)
4. Kolla upp när just din start är på startledsarmbandet och fyll i den efterfrågade informationen redan idag. OBS! Glöm ej att ta med detta. Inget startledsarmband = ingen start! 
5. Stäm av din färdväg till och från loppet. http://bit.ly/1qF46hL 
6. Väl på plats följ hänvisningar från speaker, displayer och funktionärer. 
7. Håll till höger om du planerar att springa lite långsammare.
8. Njut av loppet och upplevelsen i tunneln!2 dagar kvar till Stockholm Tunnel Run!

Dags att hämta ut startkitet för dig som inte har gjort det! Ju senare ni hämtar desto längre köer kommer det att vara! Så bege er till någon av de INTERSPORT Sverige-butiker som vi har utlämning i så snart som möjligt. 

Kan någon annan hämta ut mitt Startkit?
Ja. Den som hämtar ut en annan deltagares Startkitt MÅSTE ta med sig den andra personens Startbevismail, antingen utskrivet eller som mail på mobilen. Det gäller oavsett om du ska hämta ut ett eller fem andra Startkit.3 dagar kvar till Stockholm Tunnel Run!
Med bara några få dagar kvar börjar väderprognosen blir mer säker. Som det ser ut just nu kommer det vara +2 och växlande molnighet. Läs på mer här: http://bit.ly/1xnqIUz

Klä dig rätt
Inne i tunneln är det i princip samma temperatur som det är utomhus. Är det kallt ute, är det kallt i tunneln. Vi uppmanar alla deltagare att planera sin klädsel noggrant. Tänk på att det är lättare att plocka av sig ett plagg och till exempel knyta din vindjacka runt midjan, än att frysa innan, under och efter loppet.

Det finns INTE möjlighet att lämna sitt överdrag i startfållan. 

Vid startfållan har du möjlighet att skänka din jacka till Stockholms Stadsmission och på så sätt bidra till deras arbete för människor som lever i utsatthet. Insamlade jackor delas ut på Stadsmissionens sociala verksamheter eller säljs i deras secondhandbutiker. Då Stadsmissionen inte har någon möjlighet att tvätta, torka eller laga gåvor kan vi bara ta emot hela, rena och torra plagg. Tack för din gåva! 

För de som inte skänker sin jacka till Stadsmissionen rekommenderar vi därför att man antingen tar med en gammal tröja/jacka eller en sopsäck som extra värmeisolering innan start. Detta plagg/sopsäck tas av fem minuter innan start och ges till funktionär vid startfållans kanter. Dessa slängs därefter.

4 dagar kvar till Stockholm Tunnel Run!

Det kommer att vara många löpare på lördag bestäm redan nu mötesplats med dina kompisar. Vi kommer ha 8 mötesplatser markerade utanför Tallink Siljaterminalen. De är indelade på färg och namn, t.ex. mötesplats Vatten är blå. 

Några av de 42400 anmälda, som väljer att göra loppdagen extra speciell är de 1000 personer som valt att köpa en startplats i vår Charity-grupp. Från denna startgrupp går alla anmälningsavgifter oavkortat till Stockholms Stadsmission vilket har genererat över 700 000 kr till välgörenhet. 

I samband med loppet kommer alla löpare också ha möjlighet att skänka sin jacka till Stockholms Stadsmission och på så sätt bidra till deras arbete för människor som lever i utsatthet. Insamlade jackor delas ut på Stadsmissionens sociala verksamheter eller säljs i deras secondhandbutiker.
5 dagar kvar till Stockholm Tunnel Run!

Säkerhet i tunneln
Säkerheten i Norra länken är rigorös med bland annat trafikkameror, fläkt- och sprinklersystem, brandsläckare, nödtelefoner och säkerhetssystem. Var 150 m passerar deltagarna slussdörrar som nyttjas vid händelse av evakuering. 
Eventuell evakuering sker med hänvisning av funktionärer samt informationsskyltar. Funktionärer inne i tunneln och vid tunnelmynningarna har samtliga genomgått utbildning av säkerhet i tunneln. Endast deltagare och ackrediterad personal släpps in i tunneln, inga åskådare. All aktivering i tunneln är säkerhetsbesiktigad och godkänd. 

Många har haft funderingar kring tidigare inlägg om hörlurar: 

Alla deltagare måste kunna höra eventuella instruktioner från banfunktionärer om något händer (information om utrymning av tunneln, ambulanstransport m.m.). och även sina medlöpare. Vi lägger stor vikt på säkerheten och måste därför be löparna att inte ha musik i öronen. Vi vet att vissa tycker det är jobbigt att inte få ha lurar. Samtidigt bärs man fram av de andra löparna och stämningen. Det är inte som ett vanligt träningspass när man joggar ensam/med en kompis utan en häftig engångsupplevelse6 dagar kvar till Stockholm Tunnel Run!

Dags att börja planera resan till och från loppet:

Vi uppmanar alla att ta sig till starten med kollektiva medel. Tunnelbanan till Gärdet, Karlaplan, Stadion, Ropsten, eller buss till Vallhallavägen. Köp gärna SL-biljett/ladda Accesskortet i mycket god tid innan avfärd till loppet. 
Det är många deltagare i loppet och det kan bli långa köer. SL kör tunnelbanan på högtrafik med långa tåg mellan kl.10:30-16:30. 
Om vädret tillåter är även cykel ett mycket bra alternativ. Cykelparkering finns i Ropsten och i Värtan vid Scandic.
Det är mycket begränsade möjligheter att ta bilen, eftersom en del vägar är avstängda och parkeringsmöjligheterna nästintill obefintlig. Bilburna gäster hänvisas till infartsparkeringen Ropsten samt befintliga parkeringar på Gärdet/Östermalm/Frihamnen. Koordinater till tävlingsarenan Tallink Silja 59°21'0.6"N 18°6'24.9"E7 dagar kvar till Stockholm Tunnel Run!

Många har frågat om musik i öronen och GPS.

Du får inte springa med hörlurar. Det är av säkerhetsskäl då det är många människor och det stundtals kan bli väldigt trångt samt att du måste kunna höra information från funktionärerna i tunneln. Dessutom hoppas vi att ni vill uppleva loppet med både syn och hörsel.

GPS-klockor får inte full kontakt med satelliter i tunnlarna. Mätning med klocka kommer således ej att fungera korrekt. Det kommer att finnas markeringar vid varje kilometer hur långt ni sprungit.

Av säkerhetsskäl får inte deltagarna i loppet heller inte delta med ryggsäck eller andra väskor, visitation och kontroll sker vid insläppet till startfållan.8 dagar kvar till Tunnel Run!

I morgon öppnar utlämningen av startkit och detta gäller: 

Du hämtar ut ditt Startkit i den INTERSPORT Sverige-butik du fått hänvisad till dig i ditt Startbevismail. De butiker som delar ut Stockholm Tunnel Run Startkit är:
Intersport i Sickla 
Intersport Farsta 
Intersport Kungens Kurva 
Intersport Sollentuna/Stinsen 
Intersport Bromma 
Intersport Drottninggatan 
Intersport i Lidingö Endast den 17-19 nov, kl.16-19.
Klasserna Elit, Charity och Rullstol ska hämta ut sitt Startkit i Intersport Drottninggatan. 

OBS! Fredag 21 november stänger all utdelning av Startkit kl. 18:00.
9 dagar kvar till Stockholm Tunnel Run! 

Banan går i tunnlarna mot Norrtull, vänder vidare mot Universitet (Frescati, 200 m utomhus) och vänder sedan tillbaka till Värtan (via Roslagstull) och målgång (400 m utomhus innan målgång). Banan är kontrollmätt av Svenska Friidrottsförbundet och är exakt 10km. 
Loppet går på körfält som varierar från 6-16 m i bredd. 
Banan är kuperad med vissa partier med långa backar på 500 m uppför respektive nedför. 
Vid vändzonerna i tunneln kan det bli lite trängre, tänk på att du inte kommer kunna hålla samma tempo här. Visa respekt för dina medlöpare!

Det kommer att finnas 2 vätskekontroller vid ca 4,5 km och 7,4 km. Samt dryck vid mål.

10 dagar kvar till Stockholm Tunnel Run! 

Nu är det dags att börja förbereda sig och läsa på vad som gäller inför, under och efter loppet. Detta gör du i ditt start-PM.

Har du inte fått ditt startbevis? Oroa dig inte, gå in här och läs:www.lidingoloppet.se/sv/tunnelrun/tavlingspm/ej_startbevis


Facebook
MTB2015
Trafikverket

adidas
SJ
Sweco
Tallink
Wellness
Runners