Succé för Stockholm Tunnel Run

Lördagen den 22 november var ett historiskt datum då gick nämligen Stockholm Tunnel Run av stapeln. 42513 löpare var anmälda till detta europas största millopp. Löpareuforin var på hög nivå när alla tusentals deltagare samlades för start i Värtahamnen.  

Vädret för dagen var molnigt med +3 grader i Värtahamnen.

Innan start samlades löparna på två olika arenor (Arena Tallink Silja och Arena Länsförsäkringar) för att sedan slussas in till starten. Väl i starten värmde alla upp tillsammans med Springtime Travel till peppande musik. När väl startskottet gick ringlade en gul orm iväg längs med vägen ned mot tunnelmynningen. En oerhört effektfull syn med 3000 löpare som gav sig iväg var 10:e minut. Löparna var nu på väg på en 10 km lång resa i tunnlarnas värld!


Foto: Andreas Sandström


Foto: Eddie Granlund

Innan löparna gav sig ut på banan var det dock några andra som fick möjlighete att inviga banan. Då var det nämligen Tävlingsklass för rullstol som gav sig iväg. Det var 30-talet ekipage som kom till start och en av dessa var Aron Anderson. Aron som tidigare i höstas slutförde En Svensk Klassiker på under 24h i och med sin målgång på Lidingöloppet. Aron har suttit i rullstol sedan 9 års ålder och har sedan dess hunnit med att vinna JVM-medaljer i tävlingsrullstoll. Han har också cyklat till Paris och bestigit Kebnekaise. I Stockholm Tunnel Run var han snabbast i sin tävlingsrullstol med tiden 30:32.


Aron Anderson Foto: Andreas Sandström

Inför loppet skapades en möjlighet vid anmälan att anmäla sig till en Charity-klass. I den klassen fanns 1000 startplatser där anmälningsavgiften på 550:- gick oavkortat till Stockholms Stadsmission. Den gruppen blev full tidigt och efter det kunde man i anmälan lägga på 100:- på sin anmälning till Stadsmissionen. Total samlades 700.750:- in till förmån för Stockholms Stadsmission. Pengarna är öronmärkta till arbetet för att hjälpa hemlösa i Stockholm. I starten fanns också möjlighet att skänka jackor och överdragskläder till Stadsmissionen och efter loppet fanns det två fulla containrar med kläder. Stockholm Tunnel Run är oerhört tacksamma för alla bidrag.


Foto: Andreas Sandström


Jesper Börjesson, TV4, intervjuar Lidingöloppets Generalsekreterare Tomas Hoszek 
Foto: Eddie Granlund

För att peppa alla löpare under höll bl.a. David Lindgren, Rennie Mirro & Karl Dyall (Crossfit Solid), och Martin Stenmarck. David och Martin sprang också loppet.


David Lindgren  Foto: Andreas Sandström


Karl Dyall och Rennie Mirro Foto: Andreas Sandström

Av de 42513 anmälda var det inte enbart motionslöpare utan det fanns också en elit-klass med en rad snabba löpare. Ett jämnt lopp hela vägen på den kuperade banan med långa sega uppförsbackar. I herrklassen blev det en spurtseger för Daniel Lundgren, Turbegers FK, före Napoleon Solomon, Fredrikshofs IF. Trea kom Ebba Tulu Chala, Spårvägens FK.

1. Daniel Lundgren,Turebergs FK 30:19
2. Napoleon Solomon, Fredrikshofs IF 30:27
3. Ebba Tulu Chala, Spårvägens FK 30:30

I damklassen kom till slut favoriten Sandra Eriksson, IK Falken/Finland, till start och hon höll för favorittrycket. Hon var nästa 2.30 för tvåan Cecilia Norrbom, Spårvägens FK. PÅ tredje plats kom Charlotte Karlsson, Hässelby SK, 17 sek från en andraplats.

1. Sandra Eriksson, IK Falken 33:27
2. Cecilia Norrbom, Spårvägens FK 35:51
3. Charlotte Karlsson, Hässelby SK 36:08


Sandra Eriksson, IK Falken/Finland Foto: Andreas Sandström


Daniel Lundgren, Turebergs FK Foto: Andreas Sandström


Napoleon Solemon, Fredrikshofs IF Foto: Andreas Sandström

Fördelningen i detta lopp mellan män och kvinnor var ganska jämn då det var 20285 Kvinnor och 22230 män. Alla 42513 löpare hjälptes åt att skapa en oerhört häftig stämning och bidra till att loppet är Europas största millopp.


Foto: Eddie Granlund


Foto: Eddie Granlund


Foto: Eddie Granlund


Foto: Eddie Granlund


Foto: Eddie Granlund

Fler bilder från vår duktiga fotograf Eddie Granlund hittar du här:


 

Tack till alla som var med och sprang lördagen den 22 november! Till sist vill vi rikta ett stort tack till alla våra partners och oerhört duktiga funktionärer.

 

Facebook
MTB2015
Trafikverket

adidas
SJ
Sweco
Tallink
Wellness
Runners