PRESSMEDDELANDE 2014-05-19

Den 22 november 2014 arrangeras Stockholm Tunnel Run, ett unikt 10 kilometer löparlopp med möjlighet att uppleva Norra Länkens tunnlar innan biltrafiken släpps på.  Nu inleds ett samarbete med Tallink Silja som kommer att vara med som samarbetspartner under detta once in a life time-evenemang.

Samarbetet mellan Stockholm Tunnel Run och Tallink Silja inleds för att nå målgrupper inom både konsument- och företagssegmenten på den svenska och finska marknaden. Det finns också en naturlig lokal koppling, eftersom både loppets start och mål kommer att ske i Värtahamnen där Tallink Silja har sin terminal för sina ankommande och avresande passagerare.

- Vi kommer att marknadsföra Stockholm Tunnel Run till våra kunder i syfte att öka antalet deltagare till loppet och driva trafik till passagerarfartygen genom olika erbjudande, säger Ats Joorits, vice VD på Tallink Silja AB.

Intresset för Stockholm Tunnel Run är stort bland motionärer runtom i Sverige och man räknar med omkring 30 000 löpare, i dagsläget är det 20000 anmälda.

- Vi är mycket glada att kunna presentera Tallink Silja som partner, det kommer innebära att vi når både den svenska, finska och baltiska målgruppen och att Tallink Silja bidrar till en oförglömlig upplevelse för deltagarna, säger Tomas Hoszek, VD för Lidingöloppet.

Stockholm Tunnel Run är ett 10 kilometer löparlopp som arrangeras den 22 november 2014 där alla är välkomna att vara med - allt från elit till motionär. De som deltar i loppet kommer att få uppleva Norra Länkens tunnlar innan biltrafiken släpps på. Start och mål är i Värtahamnen.  
Läs mer på: www.tunnelrun.se   

För ytterligare information:

Anna Lundh, Projektledare Stockholm Tunnel Run 2014
070-399 49 64, e-mail: press@lidingoloppet.se
Andreas Thelander, Segment Manager Tallink Silja AB

08-666 33 49, e-mail: andreas.thelander@tallinksilja.com

  

Norra länken är Norra Europas största vägtunnelprojekt som byggs av Trafikverket i samarbete med Stockholm Stad. Norra länken byggs för att förbättra trafiksituationen i Stockholm, men också för att minska miljöbelastningen. För mer information om Norra länken, besök www.trafikverket.se/norralanken

 


Tallink Silja AB är det ledande serviceföretaget inom passagerar- och lasttrafiken på Östersjön. Verksamheten drivs från Stockholm mot Tallinn, Riga, Helsingfors, Åbo och Mariehamn samt mellan Kapellskär och Paldiski. Tallink Silja AB ingår i Tallink-koncernen. AS Tallink Grupp är noterat på Tallinnbörsen, som ingår i OMX. AS Tallink Grupp har en flotta på 18 fartyg som trafikerar på sex linjer under varumärkena Tallink och Silja Line.
www.tallinksilja.se

Facebook
Trafikverket
2XU
SJ
Jernhusen
SL
NeH
Strukton
nrj