Hur jag tar mig till och från arenan

Nedan kan du läsa hur du bör planera din resa i förväg.  

Vi uppmanar alla att ta sig till starten med kollektiva medel, t-bana till Gärdet, Karlaplan, Stadion, Ropsten, eller buss till Vallhallavägen, Hjorthagen mm., eller kanske med cykel om vädret tillåter. Det kommer finnas mycket, mycket begränsade möjligheter att ta bilen, eftersom en del vägar är avstängda och näst intill obefintlig parkering.  Bilburna gäster hänvisas till infartsparkeringen Ropsten samt befintliga parkeringar på Gärdet/Östermalm/Frihamnen. 

Det enklaste sättet är att ta sig till fots eller med cykel till någon av de två arenorna. Kommer du från Lidingö eller kranskommunerna så rekommenderar vi att du väljer arenan vid Tallink Silja terminalen, kommer du från innerstan så rekommenderas arenan vid Länsförsäkringar. Det finns möjlighet till cykelparkering i mindre upplaga i Ropsten men viktigt att notera är att den ej är bevakad.

Om du har längre än gång och cykelavstånd rekommenderar vi resa med tunnelbana, det är ett kortare gångavstånd från Ropsten och Gärdets stationer på den röda tåglinjen (linje 13) då de bägge arenorna ligger klädsamt i mitten. Om tåget inte stannar på Gärdet utan fortsätter direkt till Ropsten så betyder det att området och stationen är för fullsatta och ni släpps då av i Ropsten istället.

Bil, loppet går i ett industriområde och det finns väldigt begränsade parkeringsmöjligheter. Ta inte bilen annat än i yttersta nödfall, gatorna är små och trafikpåverkan enorm. Undvik Tegeluddsvägen, Lidingövägen samt Norra och Södra Hamnvägen. Tegeluddsvägen stängs inte av men framkomligheten kommer att vara STARKT begränsad. Norra och Södra Hamnvägen stängs av 10.00 – 17.00 under arrangemangsdagen. Kommer du med bil rekommenderar vi via Valhallavägen till Lindarängsvägen på Gärdet. Det går även att parkera på infartsparkeringar så som tex Mörby, Farsta, Hökarängen osv. Gå gärna in på länken nedan för att hitta din bästa infartsparkering. http://www.stockholmparkering.se/SitePages/Infartsparkering.aspx

SL och MTR tipsar för en bekvämare resa till och från Stockholm Tunnel Run: 

 

SL och MTR kör full trafik i samband med Tunnel Run mot Ropsten ca kl. 10:30 – 18:00. Det kan dock bli väldigt trångt och ett alternativ är att åka till Stadion och promenera till starten. Bara ca 10 min extra promenad.

 

Vill du använda Serviceområde Östermalms IP? Välj station Stadion! Tåg mot Mörby centrum. 

 

Ni som kommer med Roslagsbanan till Östra station kan enkelt promenera till starten!

 


Klicka på bilden för karta över hela området >>

Facebook
MTB2015
Trafikverket

adidas
SJ
Sweco
Tallink
Wellness
Runners