Tävlings PM

Du hämtar ut ditt Startkit i den Intersportbutik du fått hänvisad till dig i ditt Startbevismail. De butiker som delar ut Stockholm Tunnel Run Startkit är:

Klasserna Elit, Charity och Rullstol ska hämta ut sitt Startkit i Intersport Drottninggatan.

OBS! Fredag 21 november stänger all utdelning av Startkit kl. 18:00.

Ditt Startkit som hämtas ut innehåller
Löparreflexväst
Handskar
Skochip för tidtagning
Startledsarmband (ger access till startfållan)
Instruktioner

Uppsamlingsplatser innan start (klicka på länkarna för att öppna översiktsbilder)
Arena Tallink Silja
Arena Länsförsäkringar

Koordinater till tävlingsarenan Tallink Silja 59°21'0.6"N 18°6'24.9"E

Loppets distans och olika klasser
Elit  10 km
Motion  10 km
Charity  10 km
Rullstol tävlingsklass 10 km
Promenad/Stavgång/Rullstol 10 km (ej tidtagning)

Antalet anmälda män – 22 181
Antalet anmälda kvinnor – 20 233
Totalt antal anmälda - 42 414
Utlandslöpare - 488


Före

Klä dig rätt
Inne i tunneln är det i princip samma temperatur som det är utomhus. Är det kallt ute, är det kallt i tunneln. Vi uppmanar alla deltagare att planera sin klädsel noggrant. Tänk på att det är lättare att plocka av sig ett plagg och till exempel knyta din vindjacka runt midjan, än att frysa innan, under och efter loppet.

Det finns INTE möjlighet att lämna sitt överdrag i startfållan. 
Vid startfållan har du möjlighet att skänka din jacka till Stockholms Stadsmission och på så sätt bidra till deras arbete för människor som lever i utsatthet. Insamlade jackor delas ut på Stadsmissionens sociala verksamheter eller säljs i deras secondhandbutiker. Då Stadsmissionen inte har någon möjlighet att tvätta, torka eller laga gåvor kan vi bara ta emot hela, rena och torra plagg. Tack för din gåva!

För de som inte skänker sin jacka till Stadsmissionen rekommenderar vi därför att man antingen tar med en gammal tröja/jacka eller en sopsäck som extra värmeisolering innan start. Detta plagg/sopsäck tas av fem minuter innan start och ges till funktionär vid startfållans kanter. Dessa slängs därefter.

Startkit - Detta ska du springa i
Förutom bra klädsel anpassad för rådande väder måste du ha på dig din reflexlöparväst, chipet på skon och startledsarmband. Startledsarmbandet är din insläppsbiljett till din startfålla! Skochipet ger dig din tid från loppet. Alla västar och handskar är gula förutom Charityklassens som är orange. OBS! Glöm inte ditt kit hemma!

 

Kommunikation och transport
Vi uppmanar alla att ta sig till starten med kollektiva medel. Tunnelbanan till Gärdet, Karlaplan, Stadion, Ropsten, eller buss till Vallhallavägen. Köp gärna SL-biljett/ladda Accesskortet i mycket god tid innan avfärd till loppet. Det är många deltagare i loppet och det kan bli långa köer. SL kör tunnelbanan på högtrafik med långa tåg mellan kl.10:30-16:30. Om vädret tillåter är även cykel ett mycket bra alternativ. Cykelparkering finns i Ropsten och i Värtan vid Scandic. Det är mycket begränsade möjligheter att ta bilen, eftersom en del vägar är avstängda och parkeringsmöjligheterna nästintill obefintlig.  Bilburna gäster hänvisas till infartsparkeringen Ropsten samt befintliga parkeringar på Gärdet/Östermalm/Frihamnen. Koordinater till tävlingsarenan Tallink Silja 59°21'0.6"N 18°6'24.9"E

SL och MTR tipsar för en bekvämare resa till och från Stockholm Tunnel Run: 

SL och MTR kör full trafik i samband med Tunnel Run mot Ropsten ca kl. 10:30 – 18:00. Det kan dock bli väldigt trångt och ett alternativ är att åka till Stadion och promenera till starten. Bara ca 10 min extra promenad.

Vill du använda Serviceområde Östermalms IP? Välj station Stadion! Tåg mot Mörby centrum. 

Ni som kommer med Roslagsbanan till Östra station kan enkelt promenera till starten!

 

Avstånd (ca meter)
Ropsten till Tallink Silja arena: 900m

Tunnelbana Gärdet till Länsförsäkringar arena: 200 m
Tunnelbana Gärdet till Tallink Silja arena: 500 m
Tallink Silja arena till ICA/Tieto garage: 500 m
Östermalms IP till Tallink Silja arena: 1200 m 
Frihamnen till Tallink Silja arena:  500-1500 m

Mötesplatser
Vi kommer ha 8 mötesplatser markerade utanför Tallink Siljaterminalen. De är indelade på färg och namn, t.ex. mötesplats Vatten är blå. Bestäm redan före loppet var ni skall ses.

Väskförvaring
Du kan lämna en mindre väska för förvaring under loppet. Av säkerhetsskäl får man ej delta i loppet med väska eller ryggsäck. Väskinlämning finns på tre platser, Länsförsäkringsarenan, Ica Värtans/Tietos garage samt Östermalms IP.  (Vätskebälten, mindre camelbacks, små magväskor och telefonarmband går bra att ha med sig)


Värdesaksinlämning
Värdesaksinlämning finns vid Länsförsäkringsarenan samt Ica Värtans/Tietos garage. Vi tar ej emot datorer, läsplattor eller liknande. Värdesaksinlämning kostar 20 kr.


Nummerlapp och löparväst
Det är endast klasserna Elit och Rullstol tävlingsklass som har nummerlapp. Alla andra deltagare har på sig reflexlöparvästen (samt sitt startledsarmband och skochip).

Tidtagning
Tidtagningsbandet fäster du på din sko som en cirkel. Se bild. Det är viktigt att du fäster chipet korrekt, utan att knäcka eller platta till det.  Har man inget chip/fungerande chip, så får man inte någon tid.

Toaletter
Toaletter finns på flera ställen på båda arenorna Länsförsäkringar och Tallink Silja. Se även bilden för tävlingsarenan.

Startområde
Starten är placerad under den nya rondellen på Lidingövägen. Du kan välja mellan två ingångar till starten. Antingen via Tallink Silja arenan eller Länsförsäkringar arenan. Du väljer själv vilken av ingångarna du tar. Deltagarna samlas först i en fålla, därefter går vardera startgrupp gemensamt från fållan i arenaområdet till startfållan 20 min innan starttiden. Följ hänvisningar från speaker, display och funktionärer.
Under vissa perioder kan det bli stor belastning på arenan Länsförsäkringar. Funktionärer kommer då hänvisa deltagarna till arenan för Tallink Silja.

Startledsarmband
Alla startanden i loppet får ett startledsarmband i sitt Startkit. Varje startgrupp har sin egen färg/färgkombination. Fyll i förväg i de uppgifter som efterfrågas på ditt startledsarmband. Alla deltagare placerar sitt startledsarmbandet synligt runt handleden. Tänkt på att startledsarmbandet är din insläppsbiljett till din startgrupp. Inget startledsarmband = ingen start! 
Startgrupp

Du ser vilken startgrupp du har på ditt startledsarmband. Den startgrupp du är tilldelad är där du skall starta. Startledsarmbandet är det som ger dig access till din startgrupp. Inget startledsarmband = ingen start!

Starttid
Du ser din starttid på ditt startledsarmband. Den starttid du är tilldelad, som står på ditt startledsarmband, är den tid din start går. Du ska vara vid arenaområdet senast 30 minuter innan din start. 20 minuter innan start går deltagarna från vardera startgrupp gemensamt från arenaområdet till starten.
Det här är startledsarmbandens färger och starttider »

Uppvärmning
Gemensam uppvärmning sker i respektive startgrupp innan start.

Servering
Ett flertal caféer och restauranger kommer hålla extraöppet under lördagen i Värtaområdet.

Under

Banan
Banan går i de nybyggda tunnlarna som skapar Norra länken. Banan går i tunnlarna mot Norrtull, vänder vidare mot Universitet (Frescati, 200 m utomhus) och vänder sedan tillbaka till Värtan (via Roslagstull)  och målgång (ca 600 m utomhus innan målgång). Banan är kontrollmätt av Svenska Friidrottsförbundet och är exakt 10km. 

Loppet går på körfält som varierar från 6-16 m i bredd.
Banan är kuperad med vissa partier med långa backar på 500 m uppför respektive nedför.
Vid vändzonerna i tunneln kan det bli lite trängre, tänk på att du inte kommer kunna hålla samma tempo här. Visa respekt för dina medlöpare!


Vätskestationer
Det kommer att finnas 2 vätskekontroller vid ca 4,5 km och 7,4 km. Samt dryck vid mål. 

Musik i öronen
Du får inte springa med hörlurar. Det är av säkerhetsskäl då det är många människor och det stundtals kan bli väldigt trångt samt att du måste kunna höra information från funktionärerna i tunneln.

GPS-klocka
GPS-klockor får inte full kontakt med satelliter i tunnlarna. Mätning med klocka kommer således ej att fungera korrekt. 

Toalett
Det finns bajamajor på 10 platser inne i tunneln under loppet. De är alla placerade vid en aktivering (vätskestation, konstverk m.m.)

Brutet lopp
Om du måste bryta ditt lopp kontaktar du en funktionär/sjukvårdare inne i tunneln. Det kommer finnas funktionärer och sjukvårdare var 150 m längs banan.

Publik
Tunnelsystemet är inte öppet för publik, endast deltagare och ackrediterad personal. Det finns få ställen att se loppet utomhus och vissa platser är ej lämpliga för publik då de är mitt i nuvarande körbanor. Tänk på att det är trångt på arenorna och mest ett område för deltagarna i loppet.

 

Efter målgång

Målgång
Målgången är den smalaste delen av banan som är utomhus. Vi ber deltagarna att ej stanna direkt efter målgång utan fortsätta till tälten för goodiebag-utdelningen.

Medalj
Alla som fullföljer loppet får en medalj som ligger i den goodiebag alla deltagare får efter målgång.

Goodiebag
Goodiebag fås på väg ut ur målfållan i ett tält på väg ut från målområdet.

Ombyte och dusch
Det är begränsade möjligheter för dusch och ombyte. För inresande till Stockholm erbjuder vi möjlighet för ombyte och dusch på Östermalms IP, där finns det även möjlighet att lämna sin väska. 

Resultat
Finner du på hemsidan efter ditt lopp, www.tunnelrun.seInformationstält
Informationstält finns vid de två arenorna Länsförsäkringar och Tallink Silja.

Sjukvård på plats
Det finns sjukvårdspersonal längs med banan och vid start/mål området, Röda Korset samt Johanniterhjälpen.  Vi ber alla deltagare att vid en eventuell utryckning, håll åt sidan och släpp fram ambulans/sjukvårdspersonal.

Säkerhet i tunneln
Säkerheten i Norra länken är rigorös med bland annat trafikkameror, fläkt- och sprinklersystem, brandsläckare, nödtelefoner och säkerhetssystem. Var 150 m passerar deltagarna slussdörrar som nyttjas vid händelse av evakuering.

Eventuell evakuering sker med hänvisning av funktionärer samt informationsskyltar. Funktionärer inne i tunneln och vid tunnelmynningarna har samtliga genomgått utbildning av säkerhet i tunneln. Endast deltagare och ackrediterad personal släpps in i tunneln, inga åskådare. All aktivering i tunneln är säkerhetsbesiktigad och godkänd.
Deltagarna får inte springa med hörlurar. Det är av säkerhetsskäl då det är många människor och det stundtals kan bli väldigt trångt samt att du måste kunna höra information från funktionärerna i tunneln.
Av säkerhetsskäl får inte deltagarna i loppet delta med ryggsäck eller andra väskor. Visitation och kontroll sker vid insläppet till startfållan. (Vätskebälten, mindre camelbacks, små magväskor och telefonarmband går bra att ha med sig)

Regler
Allt deltagande sker på egen risk. Stavgång endast tillåtet i promenadklassen. Inga hundar eller barnvagnar är tillåtna under tävlingen eller längs banan.

Kontakt
Välkommen att kontakt oss via mail:
info@lidingoloppet.se eller telefon 08-765 26 15, vardagar mellan kl.09:30-16:00 

Inte fått ditt startbevis?

För dig som inte fått något startbevis till den mailadress du uppgav vid anmälan behöver du inte oroa dig. För att hämta ut ditt startkit i en INTERSPORT-butik letar du upp ditt
startnummer här >> och tar med dig din ID-handling. Sedan beger du dig till en av dom INTERSPORT-butiker som har utlämning av startkit 15-21 november. Lycka till på loppet!

Facebook
MTB2015
Trafikverket

adidas
SJ
Sweco
Tallink
Wellness
Runners