Handelsbanken Lidingö laddar inför TCS Lidingöfemmans lagtävling

Lidingöloppet har träffat Handelsbanken Lidingö, som just nu förbereder tre lag och 16 kollegor för TCS Lidingöloppets nya lagtävling TCS Lidingöfemman!

Handelsbanken Lidingö kan, med lite ordvitsighet, liknas vid en powerbank i förberedelserna inför TCS Lidingöfemmans lagtävling. Inför loppet, i vilket kontoret ställer upp med hela tre lag, laddar medarbetarna för fullt med gemensamma morgonträningar, bootcamps och hälsofokus. Förhoppningen är en urladdning av kraft, gemenskap och rörelseglädje under kvällen den 23 september:

- Vi är redan aktiva på kontoret överlag – många cyklar till exempel till arbetet. Den här utmaningen ger oss dock tillfälle att tillsammans göra en insats för fysisk och mental hälsa, säger kontorschef Mikael Gustafson och placeringsrådgivare Pernilla Becker.

De beskriver hur kontoret redan har genomfört gemensamma träningspass inför loppet, och att flera är planerade. Bland annat har de tillsammans tagit sig an intervallpass runt den lokala hockeyrinken, där medarbetarna kunde delta efter egna förutsättningar och dagsform.

I uppladdningen inför TCS Lidingöfemman finns det dock inga förväntningar på prestation – det är inte huvudfokus för kvällen. Mikael betonar i stället alla de mjuka värdena som kommer att prägla löparfesten, före, under och efter loppet.

- Vissa kollegor kommer säkert att gå runt 5-kilometersspåret, andra kommer att springa. Det är inte det viktiga. Huvudsaken är att vi genomför den här utmaningen tillsammans och att vi har roligt under tiden. Genom att TCS Lidingöfemman arrangeras på fredag kväll kan loppet bli en gemensam afterwork som kanske avslutas med en picknick, vi får se.

Det är inte överraskande att TCS Lidingöloppet förknippas med positiv energi för både Pernilla och Mikael. De beskriver hur loppet för dem har blivit till en årlig tradition som de delar med familj och vänner och där de under många år har ställt upp som funktionärer. Kanske upplever de därför en särskild spänning i att introducera löparfesten för helt nya deltagare:

- Även om inte alla kollegor ställer upp i själva lagtävlingen siktar vi på att vara på plats på Grönsta med hela kontoret – vilket är 16 individer. Tio av dem bor på Lidingö, och sex pendlar från Stockholm. Det betyder att flera på kontoret i år kommer att uppleva sitt första TCS Lidingölopp!

Trots att Handelsbanken Lidingö inte har något fokus på prestation i loppet är just antalet deltagare en styrka som utmärker dem i startfältet. Mikael och Pernilla utfäster därför en utmaning till övriga företag som ställer upp i lagtävlingen:

- Vi vill gärna utmana alla lokala Lidingö-företag, och i synnerhet banker, i antal anmälda deltagare som ställer upp i lagtävlingen!

TCS Lidingöloppet tillönskar Handelsbanken Lidingö fulla energidepåer och massor av tåga när de tar del i löparfesten i Grönstaskogarna under den sista fredagen i september!


Anmäl dig och/eller ditt lag till TCS Lidingöfemman >
Om TCS Lidingöfemman (med kostymtävling)>


Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer