Johanniterhjälpen hjärtsäkrar TCS Lidingöloppet

En av många trogna samarbetspartners till TCS Lidingöloppet är Johanniterhjälpen, som med sina hjärtstartare och funktionärer ser till att göra TCS Lidingöloppshelgen till ett hjärtsäkert arrangemang! 

Johanniterhjälpen hjärtsäkrar TCS Lidingöloppet

Deltagares säkerhet har högsta prioritet när TCS Lidingöloppet arrangeras. Ett livsviktigt samarbete är det med Johanniterhjälpen som gör TCS Lidingöloppet till ett hjärtsäkert arrangemang för alla löpare, funktionärer och andra deltagare. Genom hjärtstartare på TCS Lidingöloppsarenan och utmed spåret ser Johanniterhjälpen till att hjärt-lungräddning kan genomföras omgående om det skulle ske ett plötsligt hjärtstopp under arrangemanget.  

Hjärtstartare och hjärt- lungräddning - av central betydelse under plötsligt hjärtstopp! 
Plötsligt hjärtstopp kommer ofta utan förvarning och kräver omedelbara insatser - för varje minut som går vid ett plötsligt hjärtstopp minskar chansen att överleva med tio procent. Med hjälp av hjärt- lungräddning hjälper man kroppen med det den inte klarar av för tillfället. Med en hjärtstartare kan man med hjälp av en elchock få hjärtat att hitta tillbaka till sin vanliga rytm - insatser som räddar liv.  
 
Om placeringar av hjärtstartare under TCS Lidingöloppet 2022  
Tack vare Johanniterhjälpen kommer det att finnas hjärtstartare och funktionärer som är utbildade att hantera dessaGrönsta, Lidingövallen och Koltorp. Dessa kommer också finnas ungefär varannan kilometer utmed spåret under TCS Lidingöloppet under lördagen 24 september. Med hjälp av 4-hjulingstransporter är dessa livräddare nära till hands under hela arrangemanget. 
 
Om Johanniterhjälpen 
Johanniterhjälpen är en global organisation vars svenska gren verkar för att öka överlevnaden vid hjärtstopp genom att utbilda privatpersoner inom Hjärt och Lungräddning, samt utrusta dessa med egna portabla hjärtstartare. Dessa Johanniterhjälpare är sedan med och hjärtsäkrar olika idrott- och kulturevenemang såsom TCS Lidingöloppet. De ansluts dessutom till Sms-livräddarsystem och är därmed beredda att rycka ut vid ett larm om plötsligt hjärtstopp.  

Johanniterhjälpens hjärtstartare finansieras genom interna medel och donationer. Bidra till deras livsviktiga insatser genom att skänka en gåva här! 
 
Läs mer om Johanniterhjälpen och hur de arbetar här! 
Vill du hjälpa Johanniterhjälpen att minska dödligheten i plötsliga hjärtstopp? Klicka här för att registrera dig som volontär.  
 
För mer information om TCS Lidingöloppets sjukvård klicka här! 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer