Lidingöloppets generalsekreterare: "Välkommen deltagare, anhöriga, vänner och allmänhet till årets lopp!"

Vi noterar att det nya året har fört med sig ett stort intresse att sätta upp nya träningsmål och hitta tillbaka till älskade traditioner i lidingöterrängen. Lidingöloppet delar den här förväntan inför 2022! I den här artikeln beskriver Generalsekreterare Cecilia Gyldén allt vi kan se fram emot under året som kommer!

Lidingöloppets generalsekreterare: "Välkommen deltagare, anhöriga, vänner och allmänhet till årets lopp!"

När kan Lidingöloppgemenskapen se fram emot nästa arrangemang?
Vi ser redan nu ett stort intresse för årets första lopp Vårmilen, som arrangeras på Valborgsmässoaftons förmiddag, den 30 april. Du kommer här kunna välja mellan att springa 5km och 10 km på vackra Lidingö. Det blir ett perfekt vårlopp både för dig som vill springa snabbt och för dig som vill ta det lite lugnare.

Hur arbetar Lidingöloppsorganisationen för att se till att årets lopp blir av i händelse av restriktioner eller rekommendationer?
På samma sätt som år 2020 och 2021 följer Lidingöloppet noga de rekommendationer och regler som våra myndigheter utfärdar. Efter Lidingöloppsveckan 2021 har vi väl inarbetade rutiner som vi kommer kunna använda under årets arrangemang. Det handlar bland annat om att skapa utrymme i start, löparspår och målområde, att utbilda funktionärer i smittsäkerhet, liksom att ha strikta förhållningsregler i alla gemensamma utrymmen.

Eftersom TCS Lidingöloppet 2021 hamnade mitt i regeländringar så anordnade vi faktiskt Lidingöloppet både med restriktioner (helg 1) och utan restriktioner (helg 2), så vi känner oss säkra på att klara av att göra ett riktigt bra TCS Lidingölopp 2022.

Många söker just nu tips på hur man bäst förbereder sig inför TCS Lidingöloppsveckan i höst. Vilka råd om träning och utrustning kommer Lidingöloppet dela framöver?
Under våren ser vi fram emot att, i samverkan med elitlöpare, tränare, forskare och partners, dela råd i kanalen Lidingölabbet om hur man bäst förbereder sig inför TCS Lidingöloppshelgen. I videos, podcasts och artiklar kommer vi uppmärksamma vilken träning, utrustning, kost, prehab, rehab och återhämtning som ger de bästa förutsättningarna i lidingöterrängen.

Lidingöloppets arrangemang stödjer en rad samhällsviktiga projekt - t.ex. svensk cancerforskning, blodgivning och föreningsidrott för barn och ungdomar. Vilket syfte slår ditt hjärta mest för?
Alla! Eftersom det finns en stark koppling mellan hälsa/välmående och att röra på sig så känns alla syften angelägna, men på olika sätt. Jag är säker på att det finns utrymme för att fortsätta att prioritera både cancerforskning, blodgivning, och rörelseglädje för både äldre och yngre, men också för kompisar med funktionsvariation. Alla dessa grupper har dessutom drabbats hårt av pandemin, så nu behövs mer resurser än tidigare i arbetet framåt!

Jag vill till listan dessutom lägga till "idrottsgemenskap", som är kärnan i samtliga Lidingölopps-arrangemang. Jag är därför glad att i år återlansera Järva Skolstafett, som är ett lopp som inspirerar unga att bli en del av idrottsrörelsen. 

Vilka traditioner - utöver loppen - hoppas du att TCS Lidingöloppet kan återuppta i samband med lopphelgen 2022 (har du några favoritaktiviteter under de traditionella TCS Lidingöloppshelgerna, exempelvis Lidingölopps-frukosten, pastapartyt, tourbussen eller någonting annat)?
Jag saknar nog allra mest all publik längs med banan och i våra start- och målområden. Pepp längs spåret är så oerhört viktigt för att lyfta fram våra fantastiska löpare och publiken bidrar stort till att skapa folkfesten. Med andra ord: välkomna alla deltagare till årets lopp, och välkomna tillbaka till alla anhöriga, vänner och allmänhet!


Läs mer: Lidingöloppet presenterar loppåret 2022 >
Anmäl dig till årets lopp här >
Hitta tips inför årets lopp via Lidingölabbet > 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer