Nypremiären av Blodomloppet Stockholm lockade över 11 000 deltagare

Den 14-15 juni samlades mer än 11 000 vuxna deltagare och hundratals barn för att ta del i årets sommarfest Blodomloppet Stockholm - ett tillfälle att springa, gå eller jogga tillsammans och samtidigt manifestera för blodgivning och hälsosamma vanor. 

Nypremiären av Blodomloppet Stockholm lockade över 11 000 deltagare

Blodomloppet är en traditionell sommarfest i juni som manifesterar för behovet av blodgivning och hälsosamma vanor. När Blodomloppet Stockholm arrangerades vid Djurgårdsbrunn den 14-15 juni passade många dessutom på att fira gemenskapen och folkhälsan efter två år av digitala lopp. Tillställningen blev en fest på två dagar som lockade mer än 11 000 deltagare från företag, idrottsföreningar, familjer och kompisgäng. 

För att vidga gemenskapen ytterligare introducerade Blodomloppet Stockholm även i år Lilla Blodomloppet - en kortare variant av Blodomloppet på 900 och 1100 meter för barn mellan 7 och 12 år, som tilldrog sig flera hundra deltagare.

Loppet blev inte bara en strålande löparfest med åtföljande picknick, utan även en framgångsrik manifestation för blodgivning med många nyregistrerade blodgivare. Lidingöloppet vill därför tacka alla som var med och gjorde arrangemanget möjligt - från alla årets deltagare, till våra ägarklubbar och deras exceptionellt duktiga funktionärer, till Blodomloppet, Blodcentralen och Lidingöloppets kunniga och engagerade partners.     

Om Blodomloppet
I Blodomloppen runt om i Sverige deltar totat över 105 000 personer i 18 städer. Syftet är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning och samtidigt främja en hälsosam livsstil. Det är Sveriges blodcentraler tillsammans med de lokala föreningarna som arrangerar loppen och allt överskott går till föreningarnas ungdomsverksamhet samt att främja vikten av den livsviktiga blodgivningen. Blodomloppet har arrangerats varje år sedan 1993. Bakom arrangemanget av Blodomloppet i Stockholm, en tvådagars folkfest vid Djurgårdsbrunn på Djurgården, står Lidingöloppet.

Alla resultat från Blodomloppet Stockholm 2022 >
B
ildbank - se foton och videoklipp från årets lopp! >
Missade du Blodomloppet Stockholm? Spring Blodomloppet på distans fram till den 7 september >

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer