TCS Lidingöloppet genererar pengar till barnsjukhus

Tata Consultancy Services (TCS) har under de sex senaste åren bidragit med närmare 1 miljon kronor till Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Donationen har skett i samband med TCS Lidingöloppet och används för att underlätta barnens vistelse på sjukhuset.

TCS Lidingöloppet 2022 äger rum sista helgen i september, 23–25/9. Det är en efterlängtad come back efter pandemiuppehållet. Tävlingen är världens största terränglopp och tillika en stor folkfest.

Sedan TCS blev titel- och tekniksponsor för Lidingöloppet 2016 samarbetar TCS med Astrid Lindgrens Barnsjukhus. I år blir det sjunde året i rad som TCS skänker en välgörenhetsdonation till barnsjukhuset vid Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Hittills har TCS donerat närmare 1 miljon kronor. Bidraget är en del av företagets engagemang kring TCS Lidingöloppet och en strävan att bidra till ett bättre samhälle.

Levande och spännande
Donationerna har hjälpt Astrid Lindgrens Barnsjukhus med modern och interaktiv teknik, bland annat att göra en av sjukhuskorridorerna till en levande och spännande upplevelse för sjukhusets unga patienter. Dessutom har sjukhuset skaffat nya så kallade ljudkuddar, som hjälper barn att lyssna på musik eller sagor. På sjukhusets lekterapiavdelning har även ett sensorrum och en interaktiv projektorvägg installerats.

”TCS:s donationer till sjukhuset har hjälpt oss att ge hundratals sjuka barn, som trots sin situation, en viktig reträtt till ett normalt liv”, säger Svante Norgren, ansvarig för barn- och kvinnosjukvård på Astrid Lindgrens barnsjukhus och tillägger:

”Vi behandlar dagligen sjuka barn. Men i allt mörker och elände skrattar barnen ofta mycket. Mycket tack vare den lekfulla omgivningen och de många olika aktiviteter som finns för barn i alla åldrar.”

Behåller samarbete
Donationen samlas in i samband med att TCS Lidingöloppet äger rum. År 2018 donerades till exempel 5 kronor per nedladdad TCS Lidingöloppet-app – en app för den som vill ha koll på eventet eller var man befinner sig i löparspåret. Det året laddades appen ned över 20 000 gånger och genererade 165 000 kronor i donation.

Under 2020 och 2021 arrangerades ingen vanlig tävling på grund av pandemin. TCS ville ändå behålla sitt samarbete med barnsjukhuset och valde att donera 167 000 kronor 2020 och 175 000 kronor 2021.

För Avinash Limaye, regionchef för TCS i Norden, är det här engagemanget betydelsefullt:

"På TCS Global finns ett stort engagemang för hälsa och välbefinnande bland vår personal och för samhället i stort. I Sverige har vi valt att stödja Lidingöloppet och Astrid Lindgrens Barnsjukhus för att ge mer glädje och lycka till de barn och deras familjer som får vård."

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer