Vårglädje i spåret

Nu är löparspåren på Lidingö officiellt öppnade! Traditionsenlig premiär var Vårmilen i helgen, där det bjöds på både glittrande vitsippsbackar och goda resultat.

Vårglädje i spåret

Lidingöloppsåret är i gång! Drygt 400 löpare slöt upp på Lidingövallen i lördags och glädjen att få springa på Lidingös vackra spår gick inte att ta miste på.

För de flesta är Vårmilen ett sätt att komma i gång med löpningen efter vinterns mörker och halka. Och bättre ställen än på dessa stigar är svårt att föreställa sig.

Men det hindrade inte att några sprang riktigt fort.

För arrangörsklubbarna IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK blev det varsin seger. Simon Sundström, normalt bäst på 3000 m hinder, vann den kuperade milbanan på goda 31:01. Orienteraren Harry McMurtie tog hem 5 km-banan på 16:41.

På damsidan var det faktiskt också en Lidingöbo som tog hem segern på 10 km. Louise Wiker tävlar visserligen för Hässelby men kunde vinna på hemmaplan. På 5 km vann 48-åriga Louise Johansson, Roslagen.

Glädjande var också att återväxten inom svensk löpningen tycks vara god. Knatteloppen runt Lidingövallens löparbanor var minst sagt populära med mängder av glada och nöjda barn.

Välkomna till fortsättningen av Lidingöloppssäsongen!

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer