Funktionärerna

Funktionärerna
Funktionärerna

Det krävs 2500 funktionärer för att få Lidingöloppet att snurra och de ideella krafterna är därför en förutsättning för att evenemanget ska kunna genomföras. Tre av kuggarna i det jättelika maskineriet är Ann-Mari Hevreng, Jesper Svedberg och Charlotte Schönbeck.

Läs även om...

”Jag blir lycklig när jag ser alla som rör på sig!”

Ann-Mari Hevreng är född och uppvuxen i Trondheim, Norge, och kom med sin man till Sverige som 24-åring 1960 för att söka jobb. Och blev kvar. Först bodde de i Alvik och från hösten 1960 på Lidingö där hon sedan länge bor i Rudboda nära Bosön.

Läs mer »

Charlotte – funktionär och Lidingölöpare sedan barnsben

Alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK har en relation till Lidingöloppet och alla är också engagerade som funktionärer i olika former. Så också Charlotte Schönbeck som är en av Sveriges främsta medeldistanslöpare och som sedan 2009 ansvarar för Lidingöloppets Sportmässa på Lidingövallen.

Läs mer »

De två arrangörsklubbarna

Allt sedan starten 1965 är det IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö Skidor och Orientering som arrangerar Lidingöloppet. Båda tillhör Sveriges bästa i landet i sina respektive sporter och är också rutinerade tävlingsarrangörer.

Läs mer »

Med Grönsta gärde som ansvarsområde

Jesper Svedberg, 40, är orienterare i IFK Lidingö SOK och intensivt involverad som funktionär i Lidingöloppet sedan 1998. Detta som en av två ansvariga för målområdet.

Läs mer »

Lidingöloppets arrangemang