Läs även om...

Material & utrustningstips inför höst och vinter

Calle Friberg guidar dig i pryldjungeln - hur undviker du att cykelturen under den mörka delen av halvåret blir en mardröm?

Läs mer »

Höstpepp signerat Calle Friberg

Team HiQ:s Calle Friberg sammanfattar en minst sagt annorlunda säsong som trots allt innehöll många ljus i mörkret.

Läs mer »

Lekplatsen för äventyrslystna!

Majestätiska berg, slingrande dalar, rikligt med solsken och pastorala utsikter.Valaisdalen i Schweiz är en fantastisk region för äventyrare. Och att området lockar till sig cyklister från hela världen är inte konstigt. Här finns allt.

 

Läs mer »

Wengelin historisk och Thelberg med andra raka

Den sjunde upplagan av Lidingöloppet MTB genomfördes idag den 4 maj. Ett kyligt men soligt väder bjöd in deltagarna till årets stora premiär av cykelsäsongen som återigen slog deltagarrekord. Det blev ett lopp där det tidigt bildades en klunga som höll ihop till mindre än 10 km kvar då Matthias Wengelin skickade på ett ordentligt ryck för att säkra sin tredje historiska seger. I damklassen drog Emmy Thelberg det längsta strået i år igen genom att spurtslå Jennie Stenerhag.

Läs mer »

Så underhåller du träningen i sommar

För många cyklister är Lidingöloppet MTB den stora säsongsöppnaren. Och merparten av deltagarna brukar ha Cykelvasan som avslutande lopp. Om den stora utmaningen inför Lidingöloppet är att skaffa tillräckligt med träningstid i sadeln brukar det vara enklare träna fritt inför Cykelvasan. Eller?

Läs mer »

Rekord och tre nya år för Lidingöloppet MTB

Lördag 4 maj är det dags för den sjunde upplagan av Lidingöloppet MTB och det är återigen ett rekordstort antal deltagare som står på startlinjen. 
– Det är riktigt kul att loppet fortsatt lockar både elitcyklister och motionärer att starta upp säsongen i ett av Sveriges största mountainbikelopp, säger Ninna Engberg, Lidingöloppets generalsekreterare.

Läs mer »

Pendla dig bra

Aldrig har diskussionerna om den allt sämre folkhälsan och miljön varit så intensiv. Om du, högst konkret, vill bidra till en förbättring av det är det dags att ställa bilen hemma och välja cykeln till jobbet. Vad du dessutom kan få på köpet är träningen. Och förbättrad ekonomi.

Läs mer »

Information för Lidingöbor

Den 4 maj är det återigen dags för vårens händelse på Lidingö. Då går Lidingöloppet MTB av stapeln. Vi har sammanställt den viktigaste informationen för dig som Lidingöbo. Så ta dig ut längs spåret och heja på alla duktiga motionärer som njuter av vår vackra ö. Eller varför inte anmäla dig till loppet och få en härlig dag i sadeln. 

Läs mer »

Vän med hästen

Cyklister och ryttare drivs delvis av samma längtan, att få tillbringa tid i naturen tillsammans med de ”redskap” de gillar bäst. Men eftersom cyklar sorteras som lite oberäkneliga för hästar kan möten bli utmanande. Och till skillnad från cyklar som helt går att bestämma över är det svårare att kontrollera en överraskad häst.

Läs mer »

Bantips del 2 Lidingöloppet MTB 63

Lidingöloppet MTB´s bana passar alla typer av cyklister och är utmanande både för motionärer och elit. Men hur ska man då tänka för att genomföra sitt bästa lopp? Hur tänker en elitåkare? Hur kan en motionär tänka? Vi har tagit hjälp av Calle Friberg som guidar dig genom banan. Han gör det med hjälp av Henrik Öijers film från Lidingöloppet MTB 2018. Detta är del 2 av banan.

Läs mer »

Lidingöloppet MTB 23 km

Det börjar smaka vår i luften och vi börjar göra oss redo för att ta emot dig på Lidingöloppet MTB. Kanske tillhör du dem som planerat delta men känner att vinterträningen inte blivit som planerad? Lugn, då kan vi erbjuda 23 kilometers loppet.

Läs mer »

Är cyklandet jämställt?

Jenny Rissveds, Alexandra Engen, Jennie Stenerhag och Ida Jansson. Listan på internationellt framgångsrika damcyklister kan göras längre. Sämre är det bland herrarna. Men på vilket sätt har våra duktiga tjejer påverkat intresset för fler tjejer att cykla mountainbike? Och hur ser det egentligen ut med den totala andelen tjejer i cykelns värld.

Läs mer »

10 tips från Bicycling för att överleva vintern

Våra vänner på Bicyling har satt ihop en lista på 10 tips för att överleva vintercyklingen.

Läs mer »

Presentkort Lidingöloppet MTB

Känner du någon som funderat på att cykla på Lidingö? Eller har du någon nära som önskar sig en start till den 4 maj? Då har vi en nyhet. 

Läs mer »

MTB-läger 2020

Förbered dig för Lidingöloppet MTB och andra MTB-lopp 2020 vid vårt läger den 17-19 april på Lidingö.

Allt tillsammans med helgens huvudtränare, Calle Friberg, en av loppets ambassadörer och en av Sveriges bästa MTB-cyklister.

Läs mer »

Bantips Lidingöloppet MTB 63

Lidingöloppet MTB´s bana passar alla typer av cyklister och är utmanande både för motionärer och elit. Men hur ska man då tänka för att genomföra sitt bästa lopp? Hur tänker en elitåkare? Hur kan en motionär tänka? Vi har tagit hjälp av Calle Friberg som guidar dig genom banan. Han gör det med hjälp av Henrik Öijers film från Lidingöloppet MTB 2018.

Läs mer »

SCOTT Cykelkollektion 2019 är nu släppt!

Vår partner SCOTT har nyligen släppt lite nyheter för dig som cyklar MTB. Läs om deras nyheter här under.

Läs mer »

Emil Lindgren och Emmy Thelberg segrare 2018

Den sjätte upplagan av Lidingöloppet MTB genomfördes idag den 6 maj. Strålande sol och +17 grader bjöd in dagens cyklister till Lidingö. Det blev ett race med full fart från början där Team Serneke Allebike med Emil Lindgren i spetsen körde hårt från början och tog hela pallen för 2:a året på raken. I damklassen, med en ny damstart, drog Emmy Thelberg det längsta strået i spurt mot Hanna Bergman och Åsa Erlandsson.

Läs mer »

Vinterns träning

Även om våren nu äntligen börjar komma till Lidingö så finns det ställen i vårt avlånga land där vintern fortfarande håller sig kvar. Här har ni lite tips från Cykloteket Racing Teams Isak Nordin om hur han hållit igång under vintern.

Läs mer »

Team Sportia sätter sitt eventbolag i konkurs – Lidingöloppets Vårhelg tappar sin huvudsponsor

För någon vecka sedan fick vi informationen att Team Sportias evenemangsbolag försatts i konkurs. Vilket innebär att Lidingöloppets Vårhelg blir av med sin huvudsponsor.

Läs mer »

Juniorklass i Lidingöloppet MTB 63

I 2018 års Lidingöloppet MTB kommer damjuniorerna och herrjuniorerna att ha sin tävlingsklass i Lidingöloppet MTB 63 km. Detta innebär att den som fyller 17 år under 2018 kan ställa upp i antingen motion- eller tävlingsklass på distansen 63 km.

Läs mer »

Damstart i Lidingöloppet MTB 63km

Vi kommer till årets Lidingöloppet MTB den 5 maj att testköra en separat damstart på 63km i tävlingsklassen. 

Läs mer »

Dela ditt lopp med RaceONE

Låt familj och vänner stötta dig under hela ditt lopp under helgen 5-6 maj.

Läs mer »

På gång med Calle Friberg

Vår ambassadör Calle Friberg är i full fart inför 2018 års säsong. Cape Epic, Lidingöloppet MTB och lägerverksamhet står på agendan. Läs hela rapporten här.

Läs mer »

Emil Lindgren kompletterar sin MTB-cykling

Han var grym på Lidingöloppet MTB i våras, drog upp hård fart från början, vann sedan en tuff spurt och satte nytt banrekord. Elitcyklisten Emil Lindgren från Säter trivs på Lidingö.

– Lidingöloppet MTB är ett snabbt lopp där det svänger rejält. Jag har spenderat många timmar i den här terrängen genom åren och gillar det snabba underlaget. Korta branta backar och mycket kurvor är några av de saker som jag är bäst på. 

Läs mer »

Lidingöloppet MTB arrangeras i samarbete med