Start-PM

Lidingöloppet bjuder in till Lidingöloppet i Funäsfjällen. Här står allt du behöver veta om loppet.

 

Start och mål:
Start lördag den 13 juli 2024 i Bruksvallarna

Klasser: och starttider            
Män och Kvinnor 30 km - kl. 10:00
Män och Kvinnor 20 km - kl. 10:15
Män och Kvinnor 10 km - kl. 10:30

Lilla Lidingöloppet i Funäsfjällen
0-10 år 1,7 km - kl. 14:00

OBS! Ståldubbar ej tillåtet att springa med. Kontroll kommer ske vid start.

Reptider
Endast max/reptid på 30 km-banan. 20 km måste passeras innan 13:30 (3,5h).

Lilla Lidingöloppet i Funäsfjällen
Lidingöloppet i Funäsfjällen arrangerar ett barnlopp med hinderbana i Bruksvallarna, anmälan sker på hemsidan alternativt på plats. 0-10 år.

Nummerlappsutdelning:
Nummerlappsutdelning sker i anslutning till Skidstadion i Bruksvallarna (på Kansliet bakom Stigmyhrs Livs). Du kan hämta ut din nummerlapp från klockan 9:30-20:00 på fredagen 12 juli (lunchstängt 12-13) och fram till 45 minuter innan första starten på loppdagen (lördag kl. 09:15). Var gärna ute i god tid då det kan vara kö vid nummerlappsutdelningen. Byte av namn på redan anmäld löpare kostar 200 kr och behöver ske senast 60 minuter före start.

Efteranmälan:
Görs via Lidingöloppets hemsida. Anmäl dig som vanligt och hämta ut din nummerlapp på plats i Bruksvallarna (se tider ovan under "Nummerlappsutdelning). Vid anmälan på loppdagen (lördag) tillkommer en avgift på 100 kr. 

I samband med din anmälan godkänner du att ditt namn registreras och offentliggörs i start- och resultatlistor, bland annat på hemsidan. Bilder som tas under arrangemanget kan komma att användas i annonser och på vår hemsida. Om du inte godkänner detta ombeds du ta kontakt med Lidingöloppets kansli på e-postadressen info@lidingoloppet.se alternativt via telefonnummer 08-765 26 15 (växeln har öppet onsdagar 09.00-11.00). 

Klassbyte:
Är du redan anmäld till loppet och vill byta distans? Logga in på "Mina sidor" för att se dina valmöjligheter och avgifter förenat med detta.

Väskinlämning:
Vi tar ej emot väskinlämning då de flesta bor på hotell i närheten. Vi tar ej emot datorer eller annan elektronik.

Markering av banan:
Gul/röd snitslar markerar hela banan. Det förekommer också spraypilar på vägbanan och vägskyltar. Var uppmärksam på banmarkeringarna, det kan vara så att du inte alltid kommer att ha någon framförvarande löpares rygg att springa efter. Funktionärer kommer att finnas vid svåra positioner. 

Ombyte:
Före och efter loppet finns ombytesmöjligheter inomhus på Skidstadion i Bruksvallarna med dusch och toaletter. Toaletter finns i omklädningsrummen samt på arenan.

Mat:
Mat och dryck finns att köpa vid start/mål på skidstadion. Även restaurang Brasserie Kerstin har öppet, liksom Hotell Bruksvallsliden, båda ligger några minuters gångväg från start/mål.

Vätska:
Vatten och Sportdryck från Umara vid start/mål (Skidstadion Bruksvallarna) samt vid mellantiderna efter 5km (Kariknallen) och efter 15 km (för de som springer 20 km eller 30 km-banan).

Inga engångsartiklar kommer att användas vid vätskestationerna under loppet. Istället får deltagarna med sig en mugg från CoXa, som kommer användas flera gånger under loppet vid vätskestationerna.

Brutet lopp:
Skall meddelas till funktionär ute på banan eller vid mål (Informationstältet).

Första hjälpen:
Första hjälpen kommer att finnas vid start/mål.

Resultat:
Finner du på vår hemsida. Resultaten blir officiella och helt fastslagna en vecka efter loppet.

Seedning:
För seedning till TCS Lidingöloppet 15 km och 30 km gäller seedning på minst 10 km. Läs mer om seedning här.

Priser:
Prisutdelning meddelas via speaker och sker på Skidstadion i Bruksvallarna kl 15:00.

Pris för placering 1-3 för dam- respektive herrklassen. Alla deltagare får en medaljpin vid målgång.

Övrigt:
Vi har massörer på plats på lördag från ca 7.30 till 16, de går omlott. 15 min massage 250 kr, även tejpning och försäljning av liniment och kinesiotejp. Drop in eller kom förbi och boka in en tid.

Boende:
Hotell Bruksvallsliden ligger mitt i vackra Bruksvallarna, med några minuters gångavstånd till loppets start och målgång på Skidstadion. Hela veckan inför Lidingöloppet i Funäsfjällen kommer att fyllas av löparaktiviteter tillsammans med Bruksvallarnas Sportcenter, beläget på hotellet.

Se mer om aktiviteterna här.

På Hotell Bruksvallsliden bor du bekvämt med frukost- eller halvpension vid fjällets fot. Vi erbjuder 10 % rabatt på hotellet om du bokar fyra dygn eller mer denna vecka.
Välkommen att boka via hotellets hemsida här eller kontakta Bruksvallsliden på info@bruksvallsliden.se eller 0684 201 80.

Vill du hellre boka stuga finns följande alternativ:
Stugor och lägenheter Bruksvallsliden
Stugor Bruksvallarna).

Hitta hit:
Bruksvallarna som är en del av området Funäsfjällen, är en liten by i västra Härjedalen. I närområdet ligger också byarna Ramundberget, Funäsdalen och Tänndalen.

Buss
Bussen Härjedalingen tar dig hela vägen från Stockholm (med flera stopp) till Funäsdalen. Bussen går även hela vägen till Bruksvallarna fredag kväll, ett stenkast från hotellet. Se sommarens tidtabell här.
Reser du inom Jämtlands län till oss så går buss nr 164 hit.
Till dig som bor på Hotell Bruksvallsliden så kan vi ordna med transport, hör av dig till hotellet. Skulle du bara komma till Funäsdalen (15 km från Bruksvallarna) men inte längre så löser vi det, hör av dig till Hotell Bruksvallsliden i så fall.

Tåg
Med SJ Resplus kan du komma hela vägen fram till Bruksvallarna. Dag- och nattåg går till Östersund eller Röjans station, sedan vidare med busstransfer. Skulle du bara komma till Funäsdalen (15 km från Bruksvallarna) men inte längre så löser vi det, hör av dig till Hotell Bruksvallsliden i så fall.

Flyg
Avstånd till närmaste flygplatser: Röros 8 mil, Wideröe, Vaernes International Airport, Trondheim 20 mil, Sveg 15 mil, Åre Östersund flygplats 22 mil. För hyrbil i Funäsfjällen kontakta bemata.se

Parkering:
Behöver du ta bilen till loppet så kommer det att finnas möjligheter till parkering, ta hjälp av våra P-vakter på plats vid Skidstadion i Bruksvallarna.

Publik:
Alla är välkomna att heja fram löparna utmed banan. Vid Skidstadion ser man löparna vid start och målgång.

 Tävlingsregler:
Vi följer Svenska Friidrottsförbundets tävlingsregler. I dessa regler är det till exempel uttryckligen förbjudet att ha extern ”draghjälp” av löpare som hoppar in under pågående lopp. Det är däremot tillåtet att ha en ”hare” med på loppet, d.v.s. en person som är anmäld och startar samtidigt i loppet och som drar så länge de orkar. Allt deltagande sker på egen risk.

För mer information kontakta kansliet på info@lidingoloppet.se eller 08-765 26 15 (växeln har öppet onsdagar 09.00-11.00).

 
OBS!
Det är mycket viktigt att du följer funktionärernas anvisningar samt trafikregler. Enstaka delar av banan kan vid regn vara hala och blöta, så var försiktig vid passering av ex berghällar. Du är skyldig att hjälpa medtävlande vid allvarligare skada samt rapportera till närmaste funktionär.

 

Partners

Huvudpartners

Partners

Arrangörer