Kläder för alla väder viktigt på Lidingöloppet

Lidingöloppet närmar sig med stormsteg och vilken distans du än ska springa, så behöver du vara bra klädd för att få bästa möjliga upplevelse under ditt lopp. Vädret rår vi aldrig över men våra kläder kan vi påverka, därför har vi på 2XU satt ihop förslag på hur du kommer bra förbered inför alla typer av väder, så att du kan fokusera på löpningen.

2XU bra kläder för alla väder

Kompression ligger i vårt dna, så vi börjar där. 2XU har ett brett utbud av effektiva träningstights, men en favorit för löpning är våra Light Speed tights. Light Speed tights har nämligen en unik egenskap: MCS (muscle containment stamping). Detta ger extra stöd på utsatta muskelområden. Det minskar vibrationer, hjälper mot skador och snabbar på återhämtningen. Speciellt bra för dig som siktar på längre distanser. 

Dessa finns både i fullängd och som shorts. Valet här är beroende av temperaturen under loppet.

För överkroppen finns det mycket att välja på. Men i 2XU:s Aero-kollektion hittar du plagg med enastående ventilation. Kollektionen inkluderar långärmade och kortärmade t-shirts samt linnen. Varje plagg är designat med en extra ventilerad rygg. 

Att hålla värmen både före och efter loppet är också viktigt. Då rekommenderar vi 2XU Aero-jacka eller anoraken. Dessa plagg skyddar också mot oväntat regn eller kyliga förhållanden. 

Nästa punkt handlar om fötterna. 2XU:s Vectr socks är ditt go-to val här. Dessa strumpor finns i flera olika längder och färger. Väljer du shorts, är fullängdsstrumpor med extra stöd för vaden optimalt. Använder du fullängdstights är våra klassiska strumpor i ”crew”-längd ett perfekt val. 

Alla strumpor från 2XU kommer med X-LOCK-teknologi som säkerställer att strumporna stannar på plats, så du kan fokusera helt på loppet.

Sist men inte minst, huvudet. En keps skyddar ditt ansikte och ögon från svett, sol och lättare regnfall. Vi på 2XU har Run Cap, Run Visor och Light Speed Cap som populära alternativ.

Valet av huvudbeklädnad är, precis som med alla andra klädesplagg, en personlig preferens. Så ta det som känns bäst för just dig.

Lycka till på Lidingöloppet! Vi hoppas verkligen att vi får se dig där.

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer