Intervju med David Nilsson

David Nilsson från Högby IF - snabbast i mål på Blodomloppet i juni, TCS Lidingöloppet 15 km i september och Stadium Night Run i oktober! 

 

Intervju med David Nilsson

Vi tog en pratstund med David för att höra om hans upplevelser från våra lopp, hans fortsatta säsong och mål för framtiden.

Säsongen börjar gå mot sitt slut och David har som vanligt varit en flitig deltagare i olika tävlingar. Både på hemmaplan och ute i Europa. Skälet till det är att David tycker att tävlingsmomentet får honom att tända till och dessutom får man springa på nya platser, i olika miljöer och träffa nya människor. Det är också kul att springa olika distanser för att få variation.

På TCS Lidingöloppet vann David 15 km och det var en seger som han är väldigt nöjd med. Det kändes bra redan från start men David avvaktade tills backen efter Hustegaholm då han satte in ett ryck. Sen är det alltid tufft i backarna vid Bosön men publiken gav bra hjälp att hålla uppe tempot. Efter Grönsta började segern kännas hyfsat säker och David kunde kosta på sig att njuta av löpningen. Segerkransen på upploppet togs emot i händerna något David ångrar lite i efterhand då det ändå inte var tiden som var viktigast denna gång.

Efter Lidingöloppet har David sprungit ytterligare några lopp och bland annat tog han hem segern i Stadium Night Run, där 5 km sprangs i Liljanskogen med start och mål på Stockholms Stadion. Nu väntar snart en halvmara i Paris som David ser fram emot. Uppladdningen är en kombination av träning utomhus, pass på löparband och behandlingar för att skapa de bästa förutsättningarna för att kroppen ska vara pigg och fräsch. David förordar en varierad träning och påpekar att löpning inte alls behöver vara tråkig bara för att du springer på ett löparband. Att kombinera olika träningspass inne och ute skapar en bra balans både fysiskt och mentalt.

David vill inspirera fler att bli löpare, få fler att vilja utmana sig själva i löparspåren och få fler att delta i tävlingar. Hans egen motivation till att träna hårt kommer från tanken på nästa lopp och att lyckas där. Han önskar att fler upptäcker det roliga med löpning och hoppas att allt fler ungdomar vill börja springa och delta i tävlingar. På så sätt kan bredden inom löpning öka i Sverige. 

2024 är David sugen på att satsa på TCS Lidingöloppets 30 km igen för att slå sin tid från tidigare år. Det tycker vi på Lidingöloppet är en riktigt bra idé och vi önskar David stort lycka till med den satsningen och med andra kommande lopp. Varmt välkommen David och alla andra till TCS Lidingöloppets 60-loppsjubileum sista helgen i september 2024!

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer