En höst fylld av sportslig framgång

Lidingöloppet. London Marathon. Amsterdam Marathon. New York City Marathon. Från september till november har hösten har varit späckad med högklassiga löpartävlingar. Förutom det rent sportsliga har tävlingarna en sak gemensamt: Det är TCS som är titelsponsor.Det är något som vi på TCS är ofantligt stolta över. Inte bara att vi har bidragit till att aktivera hundratusentals löpare, och medverkat till att de har utmanat både sig själva och sin omgivning. Utan också att TCS starka engagemang i löpning – oavsett om det är i motionsspåret eller i tävlingssammanhang – tar sin utgångspunkt i företagets önskan att bidra till en sund livsstil, och i förlängningen till en förbättrad folkhälsa.

Just kopplingen till folkhälsa var också något som uppmärksammades när Lidingöloppet i september i år tilldelades det internationella friidrottsförbundet WA:s ärofyllda Heritage Plaque. Denna Världsarvsplakett är en av de finaste utmärkelser ett idrottsarrangemang kan få, och den andra plaketten, efter Finnkampen, som har tilldelats en svensk tävling.

– Lidingöloppets inverkan på utvecklingen av motionslöpning har varit mycket stor och har uppmuntrat hundratusentals människor att börja träna, sa förbundets president och tidigare olympiska guldmedaljör Sebastian Coe i samband med att plaketten överlämnades i september i år.

Som IT-företag och officiell teknikpartner till Lidingöloppet är TCS förstås måna om att tävlingarna även tar teknologiska steg framåt. I år var det till exempel världspremiär för TCS Trail på Lidingöloppet, ett 50 meter långt parallellspår till den vanliga banan som riggades med kameror som fångade löparen från olika vinklar. De sekvenser som filmades vävdes därefter samman till en hyllningsvideo med löparen själv i huvudrollen.

Hela 51 procent av Lidingöloppets deltagare i 30 kilometersloppet valde att springa TCS Trail. Ett fantastiskt resultat.

Och i Amsterdam så var det premiär för RunPuck, en innovativ mjukvara som länkade samman löparnas prestationer i realtid med deras följare hemmavid.

Även TCS tävlingsappar har utvecklats under året som gått, och var i år fullspäckade med nya, innovativa lösningar. För många löpare var dessa appar ett centralt verktyg för att kunna prestera på topp.

– Teknologi är en stor del av min löpning. Jag har alla appar, en klocka och en pulsmätare som tillsammans ger mig all data jag behöver för att kunna ta min löpning till nästa nivå, sade till exempel Nigel Fuller från företaget Equlfax som sprang London Marathon.

Så att påstå att årets löparsäsong har varit en succé är sannerligen ingen överdrift. Det har varit en mix av personliga prestationer i hundratusental, en förbättrad folkhälsa i stort och teknologiska framsteg som gör löpning både roligare och mer socialt.

Med det i ryggen blickar vi på TCS fram emot nästa år.
Klara, färdiga… spring!

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer