Inled din klassiker-resa med Engelbrektsloppet – gå i mål under TCS Lidingöloppshelgen!

Vill du göra din målgång under TCS Lidingöloppet särskilt storslagen? Inled i så fall året på skidor i Engelbrektsloppet – en av hörnpelarna i En Svensk Klassiker! Du har då möjlighet att genomföra din klassiker-upplevelse under ett och samma år, och gå i mål på Grönsta Gärde med Sveriges största kraftprov avklarat! 

Inled din klassiker-resa med Engelbrektsloppet – gå i mål under TCS Lidingöloppshelgen!

Gör 2023 till ett år präglat av folkfest, gemenskap och magiska naturupplevelser - inled din klassiker-resa med Engelbrektsloppet den 12 februari! Genom att starta klassiker-resan med ett skidlopp i början av året kan du nämligen genomföra alla utmaningar - åka skidor, cykla, simma och springa - under ett och samma år, och därmed korsa mållinjen i TCS Lidingöloppet med särskild ära och stolthet!

Om Engelbrektsloppet 60 (den 12 februari 2023)
Engelbrektsloppet är det näst största långloppet på skidor i Sverige, och är - jämte Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och TCS Lidingöloppet - en av hörnpelarna i En Svensk Klassiker. Loppet på 60 km i klassisk stil är seedningsgrundande till Vasaloppet och körs tre varv på en 20 km lång bana med start, varvning och målgång på Torget i Norberg. Loppet innehåller varierande skidåkning - både platta stakpartier genom flera vackra sjöområden, småkuperad skogsterräng samt två större enskilda stigningar per varv.

Norberg är ett litet samhälle med ca 6000 invånare och ligger ca 160 km från Stockholm - 2 timmar med bil.

Anmäl dig till Engelbrektsloppet här >

Om En Svensk Klassiker
En Svensk Klassiker är en idrottsutmaning utöver det vanliga där du, inom en 12 månaderperiod, skall skida Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, cykla Vätternrundan, simma Vansbrosimningen och springa TCS Lidingöloppet. Missionen är att göra Sverige och svenskarna friskare och grundtanken är att motivera till motion och träning året om. Genom projekt som Skolklassikern, ICA-klassikern och Arbetsplatsklassikern uppmanar En Svensk Klassiker till rörelse över hela Sverige, oavsett ålder.

Läs mer om En Svenk Klassiker här >

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer