"Löpning gör mig lycklig in i själen”

I september väntas runt 13 000 löpare springa 30-kilometersdistansen på årets upplaga av TCS Lidingöloppet. Ulrika Skogeland planerar att vara en av dem.

Ulrika springer för att testa gränser

Ulrika arbetar som specialistsjuksköterska på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Huddinge. Ett jobb som kan innehålla både psykisk och fysisk stress.

– Men när jag springer så blir jag ofta glad, speciellt efteråt. Jag får en energiboost och jag blir lycklig in i själen, säger hon.

I samband med TCS Lidingöloppet gör loppets titelsponsor, TCS, en donation till Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Pengarna går till ny innovativ teknik framtagen för att underlätta barns sjukhusvistelse. Ett exempel är en AV1-robot som gör det möjligt för patienterna att delta i skolundervisning och umgås med sina klasskamrater från sin sjukhussäng. Ett annat exempel är ett så kallat sinnesrum som går att boka för sjukhusets patienter. Stödet till Astrid Lindgrens Barnsjukhus är ett uttryck för TCS stora engagemang i hälsa, utbildning och samhälle. Detta engagemang går som en röd tråd genom TCS företagskultur, och har varit vägledande för bolaget i mer än 150 år.

Varje år delar TCS också ut biljetter till TCS Lidingöloppet. Medarbetare på Astrid Lindgrens Barnsjukhus får då erbjudande om att springa loppet kostnadsfritt. Något som Ulrika brukar ta tillvara på.

– Att springa och ha fysisk aktivitet tillsammans med sina arbetskamrater gör att vi har något gemensamt utanför arbetet. Vi blir dessutom friskare och mår bättre på köpet, säger Ulrika Skogeland.

Hon har sprungit under många år, och deltagit i TCS Lidingöloppet – världens största terränglopp – fem gånger hittills. Det är framför allt den personliga utmaningen i ett lopp som lockar.

– Jag tycker att det är roligt att testa gränser.

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer