Cancerfonden och Lidingöloppet svarar på frågor om prevention och hälsa

Under Rosa Bandet-loppet firas fysisk aktivitet och rörelseglädje i det stora och det lilla. I det här klippet delar Maiju Wetterhall, sakkunning inom levnadsvanor på Cancerfonden, därför tips på aktiviteter i vardagen som ökar förutsättningarna för ett långt och friskt liv.

Cancerfonden och Lidingöloppet svarar på frågor om prevention och hälsaRosa Bandet-loppet är en folkfest dedikerad till kampen mot cancer. I klippet ovan beskriver Maiju Wetterhall, sakkunnig på Cancerfonden, varför det här livsviktiga budskapet inte bara bör firas under loppdagen, utan uppmärksammas året om. Forskning visar nämligen att ihållande, fysisk aktivitet i vardagen minskar risken för ett flertal cancerformer, bland annat cancer i bröstet, tjocktarmen och ändtarmen.

Hon uppmuntrar därför till att bjuda in andra till rörelse under årets alla dagar. Ju mer rörelse man får in i vardagen, desto bättre förutsättningar får kroppen nämligen att förebygga cancer. Ett tips är exempelvis att inkludera löpning, rusher och annan aktivitet i den dagliga aktiviteten med barnen - både för egen del och för att ge unga ett aktivt levnadsmönster att ta efter. 

Till hösten står Rosa Bandet-loppet redo att fira rörelseglädjen - antingen som en inspirerande start på nya levnadsvanor, eller som ett firande av ett helt år av ihållande motion. Oavsett vilket är du genom folkfesten en del av en rörelse som pågår under hela året - för varje startplats går 100 kronor oavkortat till stöd för Cancerfonden och världens främsta cancerforskning. 

Anmäl dig till Rosa Bandet-loppet i september här >
Om Rosa Bandet-loppet >
Ta del i Rosa Bandet-loppet på hemmaplan genom Rosa Bandet-loppet@Hemma >

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer