Lidingöloppet och Stadium besvarar löparnas frågor om utrustning

Vad vill du veta om utrustning som du behöver för att nå dina mål under TCS Lidingöloppet eller någon annan av dina löparutmaningar? Vi bad våra deltagare att skicka in sina frågor och lät vår partner Stadiums löparexpert Jessica Ottosson besvara några av dem.

Under våren och sommaren kommer Lidingöloppet, vår kanal för att hjälpa dig att lyckas med dina kommande lopp, göra det möjligt för dig att få svar på just de funderingar som du har inför årets TCS Lidingölopp. Vad vill du veta om hur du ska träna, om vilken utrustning du behöver, om vad du ska äta under uppladdning och inför lopp och om hur du ska bete dig om du råkar ut för en skada.

Nu har turen kommit till utrustning! Vad ska du tänka på när du köpar skor? Hur säkerställer jag att mina löpartights sitter bra? Är kompressionsstrumpor rätt för mig eller räcker det med korta strumpor? Och vad ska jag tänka på när köper en löparklocka? Se några av frågorna besvaras i klippet nedan och några till i textform undertill.

Övriga frågor:

Fråga:
Många rekommenderar kompressionsstrumpor när man springer, ska tydligen motverka skador. Stämmer detta eller kan man lika gärna köra med korta strumpor?

Jessica, Stadium:
Kompressionsstrumpor ökar blodcirkulationen och du får ett muskulärt stöd. Vissa som har problem med benhinneinflammation eller kramp i vaden upplever att det blir ett bättre resultat med kompressionsstrumpor.

---

Fråga:
Jag vill att mina löpartights ska sitta just ”tight” men ibland leder det till skavsår. Hur ska jag tänka för att tightsen ska sitta bra?

Jessica, Stadium:
Viktigast när du letar efter att par löpartights är att du hittar rätt storlek. Man kan tänka att när man blir svettig och varm så expanderar tightsen och det blir då mer friktion som kan leda till skavsår. Så viktigt att hitta rätt storlek och gärna välja ett par kompressionstights som sitter som ett extra ”skinn” på kroppen.

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer