Start-PM Vårmilen

Lidingöloppet bjuder in till Vårmilen på Lidingö. Här står allt du behöver veta om loppet.

Print version Start-PM

Start och mål:

Start lördag den 27 april 2024 på Lidingövallen

Klasser: och starttider            

Män och Kvinnor 10 km - kl. 11:00
Män och Kvinnor 5 km - kl. 11:10

Knattarnas Vårmil från
0-5 år 300m - kl. 10:15
5år > 500m med hinder - kl.10:20

Knattarnas Vårmil

Innan starten på Vårmilen kommer det att arrangeras ett barnlopp på löparbanan, anmälan sker på hemsidan alternativt på plats. 0-5 år 300m, 5år> 500m med ”hinder”.

Nummerlappsutdelning:

Du kan hämta ut din nummerlapp från klockan 9:30 på loppdagen och fram till 30 minuter innan start. Byte av namn på redan anmäld löpare kostar 100 kr och behöver ske senast 60 minuter före start.

Efteranmälan:

Görs på Lidingövallen från 9:30 och senast 60 minuter före start

I samband med din anmälan godkänner du att ditt namn registreras och offentliggörs i start- och resultatlistor, bland annat på hemsidan. Bilder som tas under arrangemanget kan komma att användas i annonser och på vår hemsida. Om du inte godkänner detta ombeds du ta kontakt med Lidingöloppets kansli på telefonnummer 08-765 26 15, alternativt via e-postadressen info@lidingoloppet.se   

Väskinlämning:

Det finns kostnadsfri väskinlämning tillgänglig för alla deltagare på Lidingövallen. Vi tar ej emot datorer eller annan elektronik.

Värdeinlämning:

kostar 20 kr vi tar Swish 1235557608 och finns vid informationen.

Banan:

Första 2,5 km springs mestadels på asfalt, därefter ändras underlaget till grus. Loppets enda vätskekontroll är vid 5 km och vätska finns också vid målgång.

Terrängen på banan är av typen stig/parkstig och mellan 5-8 km är det mest kupering.

5 km banan delar sig /vänder efter 2,3 km på Koltorps gärde (starten för Lidingöloppet 30km och 15 km) och korsar Ekholmsnäsvägen för att sedan återgå till gemensam bana med 10km. De sista 350 meterna är på löparbanan inne på Lidingövallen.

Banan 10 km

Banan 5 km

Markering av banan:

Röd/vita snitslar markerar hela banan. Det förekommer också spraypilar på vägbanan. Var uppmärksam på banmarkeringarna, det kan vara så att du inte alltid kommer att ha någon framförvarande löpares rygg att springa efter. Funktionärer kommer att finnas vid svåra positioner. KM flaggor finns vid varje km med nedräkning.  

Ombyte:

Före och efter loppet finns ombytesmöjligheter inomhus på Lidingövallen med dusch och bastu. Toaletter finns i omklädningsrummen samt på arenan.

Mat:

Innan och efter loppen finns fika samt mat att köpa på Lidingövallen hos IFK Lidingö Fotboll och Lidingö Tennisklubb.

Vätska:

Vatten och Sportdryck från Enervit vid 5km samt Målet

Uppvärmning:

Gemensam uppvärmning i samband med varje start ihop med IFK Lidingö Friidrott

Brutet lopp:

Skall meddelas till funktionär ute på banan eller vid mål (Informationstältet).

Första hjälpen:

Första hjälpen kommer att finnas vid start/mål.

Resultat:

Finner du på vår hemsida. Resultaten blir officiella och helt fastslagna en vecka efter loppet.

Priser:

Prisutdelning meddelas via speaker och sker på Lidingövallen direkt efter att de tre aktuella damerna har gått i mål på 10 km ca 11:45. Pris för placering 1-3 för dam- respektive herrklassen. Alla deltagare får en medalj vid målgång.

Hitta hit:

Åk gärna till Lidingö kommunalt. Ta tunnelbanans röda linje mot Ropsten. Från Ropsten kan du ta buss 204, 211 eller 212 och stiga av på hållplats Lidingövallen. Se aktuella tidtabeller på http://www.sl.se

Med bil kör du över Lidingöbron och svänger direkt höger vid broslutet mot Elfvik. Följ först Norra Kungsvägen, varpå du efter ca 3 km kommer se Lidingövallen på höger sida. GPS-adressen är Kyrkviksstigen 3, 181 46 Lidingö. Parkering finns i direkt anslutning till Lidingövallen men antalet platser är begränsat. Vi rekommenderar att du åker kollektivt eller tar cykeln. 

Om du tar bilen vill vi rekommendera dig att använda dig av Skjutsgruppen för smidig samåkning. 

Parkering:

Behöver du ta bilen till Lidingövallen så kommer det att finnas begränsade möjligheter till parkering, ta hjälp av våra P-vakter och följ hänvisningarna på plats 40:- betalas med Swish 1234575775


Publik:

Alla är välkomna att heja fram löparna utmed banan. Vid Lidingövallen ser man löparna vid start och målgång.

Tävlingsregler:

Vi följer Svenska Friidrottsförbundets tävlingsregler. I dessa regler är det till exempel uttryckligen förbjudet att ha extern ”draghjälp” av löpare som hoppar in under pågående lopp. Det är däremot tillåtet att ha en ”hare” med på loppet, d.v.s. en person som är anmäld och startar samtidigt i loppet och som drar så länge de orkar. Allt deltagande sker på egen risk.

För mer information kontakta kansliet på 08-765 26 15 eller info@lidingoloppet.se (vi svarar ej på själva loppdagen)

Dela gärna din loppupplevelse på sociala medier.

Facebook:
facebook.com/lidingoloppet

Instagram:
@lidingoloppet
#lidingöloppet
#vårmilen

OBS!
Det är mycket viktigt att du följer funktionärernas anvisningar samt trafikregler. Enstaka delar av banan kan vid regn vara hala och blöta, så var försiktig vid passering av ex berghällar. Du är skyldig att hjälpa medtävlande vid allvarligare skada samt rapportera till närmaste funktionär.

Arrangörer