Anders snabbast att anmäla till TCS Lidingölopet 2023!

Det finns många fördelar med att vara snabb i starten - både i och utanför löparspåret! Någon som tagit fasta på det är Anders Hållberg, som var snabbast av alla med sin anmälan till TCS Lidingöloppshelgen 2023! Här beskriver han hur startplatsen är en målsättning för träning genom höstrusk och vintermörker, och liksom allt spännande som kommer att upplevas på vägen mot loppet!

Anders snabbast att anmäla till TCS Lidingölopet 2023!

Din rekordsnabba anmälan är ett tecken på beslutsamhet, tveklöshet och snabb motorik - är de här egenskaper som även utmärker dig i löparspåret? 
– Haha, ja, det hade ju varit drömmen! Det som snarare utmärker mig i löparspåret nu är att jag är pappaledig med vår andra pojke, så en stor del av löpningen blir med barn i löpvagn. Och det möjliggjorde den snabba anmälan också - hade inte planerat det, men kom på att anmälan nog skulle öppna, precis innan den gjorde det.  

Vad var det som fick dig att vilja anmäla dig tidigt (var det den rabatterade startavgiften, revanschlust/mersmak efter årets lopp, eller någonting annat?)
– Att så tidigt som möjligt ha ett mål med träningen! Jag vet att jag under året får lite svackor i motivationen att träna – t.ex. under vintern i mörker, kyla och snö – så att redan nu vara anmäld till något eller några lopp nästa år behövs för mig. Och som Lidingöbo och tävlande för IFK Lidingö är ju Lidingöloppet ett måste för mig!

Hur var din upplevelse av TCS Lidingöloppet 2022?
– Bra! Härligt höstväder, även om det nästan var lite väl varmt. Och som vanligt när jag tränat för få längre pass i terräng så hade jag det lite tungt sista 6-7 km. Men jag klarade nästan den tid jag hoppas på, och det var toppen med ett normalt lopp efter pandemin med många löpare och publik igen.  

Hur ser ditt dröm-lopp ut under TCS Lidingöloppshelgen 2023?
– Förhoppningsvis kan jag träna på bra fram till loppet och slå min bästa tid, som är från 2018 - så det innebär en tid på 1:58 eller bättre. Och då vill jag känna mig stark sista milen - också i uppförsbackarna, som jag brukar vara rätt långsam i och få tunga ben av.

Du har nu god tid att förbereda dig inför nästa års löparfest - vad ser du fram emot i mellantiden (kommer du ställa upp i andra lopp, t.ex. Vårmilen, eller kanske seeda dig i digitalt i ett egen-arrangerat lopp?)
– Jag gillar att tävla, så det blir nog ganska många lopp, bland annat Vårmilen på Lidingö i april. Sedan bor jag nära Lidingöloppsspåret – så det blir mycket träning på banan under hela året. Vi är till exempel ett gäng som springer Lidingöloppets 30km-bana på jul-, nyårs-, påsk- och midsommarafton, med mamma och pappa som åker runt och ordnar fikapauser. Under de åren vi hållit på har det varit allt från 30 grader varmt till ösregn, isbana, eller en halvmeter nysnö - så att uppleva årstiderna i löpspåret ser jag också fram emot!


Följ Anders exempel och anmäl dig till TCS Lidingöloppet redan nu! Utöver fördelarna som nämns ovan ger en tidigare anmmälan ett mer förmånligt pris! Om du anmäler dig innan den 31 oktober får du 20 % rabatt på din startplats! 


Anmälan till TCS Lidingöloppshelgen 2023 >
Startavgifter och prisutveckling 2023 > 
Sätt mål för träningen: Alla lopp under TCS Lidingöloppet 2023 >

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer