Årets kranskulla och kransmas är Linda Skantze och Mårten Boström

Även om TCS Lidingöloppshelgen årligen kantas av tiotusentals personliga segrar är det en särskild ära att erhålla förstaplatsen i världens största terränglopp. TCS Lidingöloppet är därför stolta att presentera årets kranskulla och kransmas, som kommer att dela ut årets segerkransar och delta i hyllningarna av förstapristagarna.

Årets kranskulla och kransmas är Linda Skantze och Mårten Boström

Traditionen med segerkransar i Lidingöloppet har funnits sedan 1968 och som vanligt kommer årets utvalda från de två arrangörsklubbarna. Kranskulla är Linda Skantze, höjdhoppare från IFK Lidingö Friidrott och kransmas Mårten Boström från IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb.

Det är två idrottare med ganska olika bakgrund vi möter vid Lidingöloppsstatyn vid Grönsta.

Linda är mitt uppe i sin höjdhoppskarriär med flera topplaceringar på SM på meritlistan. Och trots sin unga ålder är hon veteran i IFK Lidingö med sina nästan 20 år i klubben!

Mårten däremot har sin riktiga elitkarriär bakom sig, trots en fortsatt mycket hög nivå i skogen. Hans meriter är minst sagt imponerande, med en VM-seger i orientering och – faktiskt - en seger i Lidingöloppet på listan! Mårten är ursprungligen från Finland, och har bott med sin familj på Lidingö i nio år nu, sedan han fick tjänsten som tränare i IFK Lidingö Orientering.

Hur känns det att få äran att få kröna årets segrare i Lidingöloppet?

Linda: Jag blev jätteglad när jag blev tillfrågad! Det är så klart ärofyllt, men också nervöst. Man vill ju inte ställa till det och vara i vägen på något sätt.

Mårten: Det är verkligen hedrande. Men otippat, jag trodde att min tid hade gått förbi, så att säga.

Vad har själva för favoritminnen av Lidingöloppet?

Linda: Alltså jag har ju gjort allt som funktionär, varit vid vätskan, väskinlämningen, varit förlöpare och efterlöpare. Och maskot! Men det allra bästa tycker jag nog är skoljoggen. Att få se skolbarn som hejar på varandra är härligt! Men hela folkfesten är fantastisk.

Mårten: Att få arrangera med klubbkompisarna är fint. Och stämningen längs spåret, med alla boende som kommit ut och hejar. Men visst – att vinna var ju också kul så klart!

Lycka till i höst med uppdraget!

 

Om Linda Skantze
Ålder: 27 år.
Familj: Bor med sambo i Traneberg.
Yrke: Digital specialist på Stadium.
Meriter: Tre femteplaceringar i höjdhopp på SM, och som junior ett SM-silver och ett SM-brons. Och faktiskt ett klubbrekord i Flickor 15 kula!
Mitt mål med idrotten: I första hand att ständigt utvecklas och att se hur bra jag kan bli, att lära mer och bli starkare, snabbare, vassare - att alltid våga utmana. Och i andra hand att förbättra mina SM-placeringar. Det största hägrande målet har nog alltid varit en seniorlandskamp, Finnkampen vore magiskt.

Om Mårten Boström
Ålder: 42 år.
Familj: Fru och sonen Hugo, 3 år. Bor på Lidingö.
Yrke: 50 % tränare i IFK Lidingö Orientering, 50 % kartritare.
Meriter: Segrare i Lidingöloppet M22 2003, VM-guld i orientering på sprintdistans 2013, 3:a på Lidingöloppet 30 km 2020.
Mål med idrotten: Att åter få uppleva flytet av smärtfri löpning och att motivera mina adepter att hitta sin egen drivkraft mot sina mål.

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer