Team Santander gör sig redo för TCS Lidingöloppet

Team Santander är 100 utvalda personer med olika träningsbakgrund och förutsättningar som tillsammans ska genomföra En Svensk Klassiker. Till sin hjälp har de den mångfaldiga OS-medaljören och skidlegendaren Johan Olsson – och en av Sveriges genom tiderna bästa simmare – Therese Alshammar.

På Team Santanders webbplats och instagramkonto går det att ta del av träningsprogram, få värdefulla tips och annan inspiration även för de som inte är medlemmar i teamet.

Team Santander gör sig redo för TCS Lidingöloppet

Santander Consumer Bank har sedan 2016 varit en av huvudsponsorerna till En Svensk Klassiker. Under 2022 skapade man det första teamet där 100 personer fick chansen att bli coachade under ett klassiker-år. Under 2023 är det nya träningssugna som fått chansen. Nästan 600 personer ansökte om att få vara med och 100 personer valdes ut baserat på sina motiveringar i ansökan. Deltagarna har olika ambitioner, bakgrunder och förutsättningar och är utspridda över hela Sverige.

Under året får deltagarna åka på träningsläger tillsammans, få grenspecifika träningsprogram och bli coachade inför loppen av Johan och Therese. Och nu är det dags för TCS Lidingöloppet.

Här kan du se Johan Olssons tips för att genomföra TCS Lidingöloppet på bästa sätt:

Alla deltagare i Team Santander har individuella mål och ambitioner med sin klassiker. Deltagarna får göra loppen hur snabbt eller långsamt de vill – målet är att hitta träningsglädjen, nya träningskompisar och att ha roligt på vägen.

- Att vara coach för 100 personer är både en utmaning och en otrolig upplevelse. Jag tror att det här är lika lärorikt för mig som för deltagarna. Det är en stor variation på både deltagare och träningserfarenheter, och det är otroligt energigivande att se dem lyckas ta sig an både träningspass och lopp, säger Johan Olsson.

Team Santander publicerar ett nytt träningsprogram varje månad i tre olika träningsnivåer: 4–6 timmar per vecka, 6–8 timmar per vecka och 8–10 timmar per vecka. Programmen är utformade av coacherna och består av styrketräning, grenspecifik träning och information om olika hjälpmedel för att underlätta träningen.

Johan Olsson och Therese Alshammar, Team Santander

Här hittar du träningsprogram och mer information om Team Santander

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer