Lidingöloppet: ett certifierat hållbart evenemang 2024

Lidingöloppet har alltid varit en löparfest som förbinder deltagarna med den vackra naturen på Lidingö, och nu tar vi ytterligare steg för att bevara och vårda vår omgivning. Vi är stolta över att kunna meddela att Lidingöloppet 2024 har erhållit certifieringen Hållbart Evenemang genom Greentime – en prestigefull kvalitetsstämpel som omfattar alla aspekter av hållbarhet: miljömässigt, socialt och ekonomiskt.

Lidingöloppet: ett certifierat hållbart evenemang 2024

Lidingöloppet har sedan starten 1965 alltid haft folkhälsa i fokus och 1997 blev vi Sveriges första miljömärkta evenemang. Denna nya certifiering är ett bevis på vårt fortsatta engagemang för hållbarhet. Certifieringen baseras på de globala målen för 2030 och innefattar en omfattande granskning inom flera nyckelområden, inklusive:

  • En sund arbetsmiljö och ekonomi
  • Krav på säkerhet och trygghet
  • Arbetet med jämställdhet, mångfald och hälsa
  • Ansvar för transporter, mat och dryck

Syftet med certifieringen är att inte bara upprätthålla utan även fortsätta driva hållbarhetsarbetet framåt. Genom denna granskning har vi identifierat Lidingöloppets största förbättringsområden, bland annat inom transport och avfallshantering. Vårt mål är att bli det mest hållbara loppet i Sverige, och vi är på god väg att sätta standarden för hållbara evenemang i landet.

Lidingöloppet 2024 äger rum den 27-29 september. Vi ser fram emot att välkomna löpare och besökare till ett evenemang som inte bara erbjuder en unik löparupplevelse, utan också tar ett stort ansvar för framtida generationer.

För mer information om certifieringen och de poäng som Lidingöloppet uppnådde inom de olika granskade områdena, besök gärna Greentimes hemsida

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services