Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningen har i år påbörjat ett efterlängtat samarbete med Lidingöloppet och vill genom partnerskapet uppmuntra till att spinga i naturen för naturen. Något du kanske inte visste är att Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation och en folkrörelse som står upp för naturen. Vi sprider kunskap, bildar opinion och påverkar beslutsfattare – lokalt, nationellt och globalt. Med över 200 000 medlemmar!  

Naturskyddsföreningen

Miljöfrågan är mer akut än någonsin. Att vi är många som står upp för miljön och klimatet är avgörande när vi ska påverka makthavare att ta ansvar för klimat och natur. Medlemskap och engagemang betyder att vi kan fortsätta – ännu starkare.

Det är ett viktigt EU-val framför oss den 9 juni (förtidsröstning öppnar redan 22/5) där våra frågor för Naturen är centrala. Om du inte riktigt vet vilket av partierna som tycker som du inom klimat och miljö så kan du göra vår valkompass. EU-val 2024: Valkompass för klimat och natur (naturskyddsforeningen.se)

Du som löpare har både intresse och makt att bevara naturen och vi hoppas att vi kommer träffa många av er på plats under det TCS Lidingöloppet  i september. Du kan även välja att starta en egen insamling i förmån för vårt arbete och springa årets lopp för naturen! Mer info om det kommer längre fram men om du redan nu vill kika på har man gör så. Starta en egen insamling för miljö och natur – Naturskyddsföreningen (naturskyddsforeningen.se)

Om du vill engagera dig så finns det aktiviteter året runt.  Natursnokarna är barnverksamheten där familjer upptäcker skog och natur tillsammans. Och det finns även massor av träffar och tillställningar som de egna kretsarna runt om i landet organiserar. Mer om allt hittar du självklart på Naturskyddsföreningens hemsida!

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer