Välkommen Johan Grundin!

Ny VD för En Svensk Klassiker. 

Välkommen Johan Grundin

 För dem som inte vet, vem är Johan Grundin?
- Jag brukar beskriva mig som en kille som är intresserad av sport, teknik och musik, i den ordningen. Nyss femtio år fyllda, pappa till tre härliga tonåringar och gift med Anna. Vi bor i Sollentuna norr om Stockholm där vi förutom löpning i fina omgivningar just nu njuter härliga vinterdagar på långfärdsskridskor på Edsviken. Jobbmässigt har jag tidigare verkat inom tech, konsumentvaror och bilindustri, i Europa, USA och Kina. Jag gillar att skapa förutsättningar för försäljning genom stark marknadsföring. 

Till den klassiska sportfrågan hur känns det att börja jobba för ESK?
- Jag är ödmjukt stolt och tacksam för denna spännande möjlighet. Teamet bakom En Svensk Klassiker har tillsammans med Klassikerloppen över åren skapat en stark produkt som jag tillsammans med deltagare, kollegor och sponsorer ser fram emot att utveckla ytterligare. Jag är mycket laddad och ser fram emot att både bidra och lära mycket!

Vad ser du mest fram emot med din nya roll som VD?
- Att tillsammans med alla ambitiösa och positiva kollegor i Klassikerloppens organisationer skapa unika möjligheter och upplevelser genom våra unika produkter En Svensk Klassiker och Klassikerloppen, Skolklassikern samt Arbetsplatsklassikern. Vi har ett starkt varumärke som kan göra skillnad när det gäller att skapa förutsättningar för långsiktig, hållbar träning som ökar Sveriges folkhälsa, från ung till gammal.

Lidingöloppet drivs av två idrottsföreningar. Har föreningslivet haft en stor inverkan på dig och tar du med dig något in i din nya roll på ESK?
- Jag växte upp i en liten ort mitt i Småland och flyttade under studietiden till utkanten av Göteborg. Mina första minnen är kanske främst mitt fokus på att vinna seriespel och kommunmästerskap i fotboll, tennis och löpning, de sporter jag var mest aktiv i... Det som jag senare reflekterat över är den viktiga roll varje förälder som engagerar sig som ledare spelar i att skapa förutsättningarna för nästa generation. Idag tror jag att just föräldraengagemanget är viktigare än någonsin, oavsett om det är föreningsliv, idrott, kyrka eller annan del av samhället som är viktig för våra ungdomar. Det jag tar med mig in i En Svensk Klassiker är just att skapa förutsättningar för en aktiv livsstil genom En Svensk Klassiker, Skolklassikern och Arbetsplatsklassikern. 

Om du får skicka med våra läsare ditt vassaste tips att starta nya året på bästa sätt vad väljer du då?
- Sätt en ambitionsnivå som passar just din livsstil och som du kan hålla dig till över tid! Snackar vi träning och du börjar från scratch så kan det vara att gå till gymmet en gång per vecka eller springa en mil uppdelat på ett par tillfällen. Snart har du nått en nivå där du vill bygga vidare, men viktigt som sagt att du börjar smått och kan genomföra det även om tiden är knapp, vädret är dåligt, eller vad än motståndet kan vara. Kanske bestämmer du dig för att genomföra "En Svensk Klassiker Korta" som en mer långsiktig utmaning för 2024/25. Förslagsvis loggar du dina resultat per automatik i en hälsoapp som Google Fitness, Garmin Connect eller Strava, där du också kan få coachning. Användandet av en hälsoapp gör det enklare att följa din egen utveckling över tid och du kan både peppa och få pepp av kompisar.

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer