Häcklöparen Ulrik tar hand om din väska

Under Lidingöloppsdagarna myllrar Lidingövallen av löpare i alla åldrar, i olika utstyrslar och med skilda ambitioner. Nervösa, förväntansfulla och fokuserade. Här hämtar de sin nummerlapp och lämnar sin väska innan de beger sig mot starten. Mitt i detta härliga vimmel jobbar Ulrik Sköldqvist som funktionär.

– Jag är ansvarig för väskinlämningen och får möta väldigt många löpare under de här dagarna. Det är därför jag tycker att det här är så kul. Helgen är hektisk och det blir ganska lite sömn, men det är definitivt värt det när jag får träffa alla glada deltagare. Att bidra till att de få en positiv upplevelse av Lidingöloppet är jätteroligt.  

Vad är ditt bästa Lidingöloppsminne?
– När jag som liten sprang Knatteloppet med pappa, och var snabbast över startgärdet på Grönsta. Sedan blev jag så klart jättetrött och fick vänta in honom. 

Varför är Lidingöloppet kul att delta i?
– Den otroliga folkfesten kring loppet är den främsta anledningen att delta. Det är en häftig känsla att springa tillsammans med så många andra. Alla människor peppar och hejar på varandra. 

Vad är du mest stolt över när det gäller Lidingöloppet?
– Min morfar, Gösta ”Göcke” Kåremo, var lokalpolis på ön och varje år stod han i Grönstakorset, pratade med folk och såg till att allt flöt smidigt. Han bar endast uniform vid ett tillfälle per år och det var på Lidingöloppet. ”Göcke” var en omtyckt person och mycket engagerad i ungdomsidrotten på Lidingö. När han gick bort instiftade familjen ett stipendium, som vi varje år delar ut till en lovande ungdomsidrottare från ön. 

Varför är du funktionär på Lidingöloppet?
– Det som driver mig är känslan att få bidra med min lilla del till ett stort härligt arrangemang! Dessutom tävlar jag i friidrott (110 m häck) och vill bidra till min förening IFK Lidingö Friidrott.  

Vad är din roll?
– Jag har varit funktionär sedan barnsben och är nu ansvarig för väskinlämningen på Lidingövallen för fjärde året. Ett stundtals intensivt uppdrag när många löpare ska lämna in sina väskor för förvaring under loppet. När ruschen är som störst, strax innan start, så har vi uppåt 20 funktionärer igång samtidigt. Jag är även biträdande huvudfunktionär vid uppbyggnad och rivning av mässtält och annat på Lidingövallen. 

När ska du som sprinter ge dig på Lidingöloppets 30 kilometer?
– Än så länge har det bara blivit Knatteloppet och Lilla Lidingöloppet, men när jag har avslutat karriären som häcklöpare är det definitivt dags att få uppleva loppet som löpare igen! 

Namn: Ulrik Sköldqvist

Ålder: 22 år

Gör: Studerar Farkostteknik på KTH


På bilden ovan har Ulrik på sig en Google trekker kamera. Han var en av de funktionärer som 2015 var med och filmade alla Lidingöloppsspåren, ca 13 mil, för Google Streetview. Kolla in loppet i Google Streetview här »

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer