Enervits langningsservice

Lidingöloppet och Enervit erbjuder langningsservice av Enervits energiprodukter. Om du köper denna tjänst delas produkterna ut till dig på unika Enervit-depåer längst banan.

Enervit langningspaket

Under TCS Lidingöloppet kan du som ska springa få möjlighet att känna dig som eliten samtidigt som du värnar om miljön! TCS Lidingöloppet och Enervit erbjuder langningsservice av Enervit energiprodukter. Om du köper denna tjänst delas produkterna ut till dig på unika Enervit-depåer längst banan.

Nytt för 2024 är att det kommer att finnas 3 kontroller. Dessa ligger efter ca 9 km, 19 km och 24 km.

Paketet innehåller: 1 PreSport, 3 Liquid Gel Competition och 1 WP Recovery.

När du bokat ditt paket registreras du och finns sedan med i langningsregistret. På Lidingöloppsmässan går du till Enervits monter, anger ditt startnummer och erhåller en armbindel som är din tillgång till langningsstationerna (armbindeln bärs på HÖGER arm). Du får då också med dig de produkter som skall intas före och efter loppet. Njut ännu mer av TCS Lidingöloppet, boka ett langningspaket nu!

OBS! Begränsat antal platser och endast för 30km.Tjänsten är ett samarbete mellan Lidingöloppet och Enervit.

Du köper langningspaketet i samband med din anmälan alternativt efteråt via våra tilläggstjänser som du hittar här.

Vikten av rätt energi före, under och efter TCS Lidingöloppet

Sportnutrition är en nyckelaspekt för dig som ska springa TCS Lidingöloppet – oavsett om du är elitlöpare eller om det är första gången och du har som målsättning att ta dig i mål. Genom att tillämpa grunderna för sportnutrition ger du dig själv de bästa förutsättningarna att lyckas med ditt mål.

Före

Kolhydratsladda
Kolhydrater är kroppens bränsle vid fysisk aktivitet - det är därför viktigt att kroppens kolhydratsdepåer är fyllda när du står på startlinjen. Du kolhydratsladdar genom att öka ditt kolhydratsintag ett par dagar före loppet. Detta gör du enkelt genom att öka mängden pasta/ris/potatis i dina måltider.

Vätskebalans
När du kommer till start är det även viktigt att ha en god vätskebalans för att undvika kramp och muskelutmattning under loppet. Se därför till att dricka extra vatten dagarna innan samt se till att få i dig lite mer salt än vanligt.

Under

Energiintag
Under loppet är det viktigt att hålla energinivån uppe för att inte bli utmattad. Detta gör du på bästa sätt genom att regelbundet fylla på med energi under hela loppet. Energi-gels och/eller energi-bars är viktigt att ha med sig. Det köper ni smidigt hos oss på Enervit vid nummerlappsutdelningen, där ni även får rådgivning av vår kompetenta personal.

Langningsservice
Vi rekommenderar dig att köpa vår langningsservice. Då får du energi-gels langat längs med banan – du behöver således inte släpa med dig något själv och du behöver heller inte hålla koll på när du ska ta vad.

Vätska
Under loppet är det även viktigt att fylla på med vätska för att bibehålla en god vätskebalans. Det gör ni smidigt genom att dricka Enervits sportdryck som serveras på samtliga kontroller längs med banan. Den tillser även att ni får i er de vitaminer och mineraler ni behöver för att undvika kramp.

Efter

Återhämtning
Efter loppet är det viktigt att fylla på med energi, vätska och salter - gärna så snart som möjligt för att ge kroppen bästa förutsättningarna att återhämta sig. Vi rekommenderar att du köper Enervits återhämtningsdryck “WP Recovery”, den innehåller allt du behöver.

Nedan har vi sammanfattat våra bästa nutritionstips inför TCS Lidingöloppet:

-          Kolhydratsladda ett par dagar innan loppet.

-          Tillse att du har god vätskebalans innan start.

-          Fyll på med energi regelbundet under hela loppet.

-          Köp Enervits langningsservice.

-          Fyll på med dryck regelbundet under hela loppet.

-          Tillse att du får i dig dryck, energi och mineraler efter målgång.

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer