Start
Start

Den första upplagan av Lidingöloppet genomfördes i hösten 1965 och förhoppningen var att det skulle bli löpningens Vasalopp, det vill säga ett långlopp för som alla kunde vara med i. Och så blev det! Genom åren har det vuxit enormt på alla sätt.

Läs även om...

En artikel i Idrottsbladet blev startskottet för Lidingöloppet

När det första Lidingöloppet sköts iväg från Hersby åker den 10 oktober 1965 handlade det om ett enda lopp med 644 anmälda. Genom åren har arrangemanget vuxit enormt och 2013 gick Lidingöloppet över tre dagar, innefattade 55 olika lopp och totalt 44.000 anmälda löpare.

Läs mer »

”Jag kunde aldrig drömma om att Lidingöloppet skulle bli så stort”

Sven Gärderud är ett namn som alltid kommer att förknippas med Lidingöloppet. Han var initiativtagare till loppet 1965 och tävlingsledare de första tio åren då han lade grunden för organisationen som sedan växt i takt med att antalet deltagare blivit fler och fler.

Läs mer »

Lars-Eric Dahlstedt är Mr Lidingöloppet

Ingen person har varit så starkt engagerad i Lidingöloppet som Lars-Eric Dahlstedt. Han var banchef de första tio åren och tog sedan över som tävlingsledare och generalsekreterare efter Sven Gärderud. Det uppdraget hade han i 25 år fram till 1999 då han återgick till banchef som han fortfarande är.

Läs mer »

Lidingöloppets arrangemang