Charlotte – funktionär och Lidingölöpare sedan barnsben

Alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK har en relation till Lidingöloppet och alla är också engagerade som funktionärer i olika former. Så också Charlotte Schönbeck som är en av Sveriges främsta medeldistanslöpare och som sedan 2009 ansvarar för Lidingöloppets Sportmässa på Lidingövallen.

Charlotte – funktionär och Lidingölöpare sedan barnsben

Charlotte Schönbeck, 29, är uppväxt bara 800 meter från Lidingöloppsmålet vid Grönsta gärde och höll på med gymnastik och basket i Vikingarna respektive Lidingö Basket i ungdomsåren. När hon var 14 år var hon med i IFK Lidingö Friidrotts stora skoltävling Lidingö-OS och satsade därefter på medeldistanslöpning.

– Jag var funktionär i Lidingöloppet redan som tolvåring genom min gymnastikklubb och då stod jag i väskinlämningen på Lidingövallen. Sedan jag kom med i IFK Lidingö Friidrott 1998 har jag haft flera olika roller i arrangemanget och att hålla ihop allt på Lidingövallen med sportmässan, nummerlappsutdelningen och väskinlämningen är ett riktigt kul uppdrag! säger Charlotte som vid sidan av sin egen löparsatsning jobbar deltid som forskarassistent på Karolinska sjukhuset.

Lidingövallen är tillsammans med målområdet på Grönsta och starten på Koltorps gärde de tre största samlingsplatserna i Lidingöloppsarrangemanget där det strömmar igenom tiotusentals människor under de tre dagarna.
– Planeringen av sportmässan och alla monterplatser där omkring 25 företag ställer ut är en del av jobbet. För mig innebär detta ett antal planeringsmöten per år och sedan är det ett intensivt arbete de sista två veckorna fram till mässan öppnar på torsdagen. 

 

Det handlar om löparservice

Som elitlöpare har Charlotte tävlat i mängder av lopp och vet hur viktig löparservicen är där till exempel all information ska vara tydlig och lättillgänglig.

– Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt för alla löpare från att de anmäler sig via nummerlappsutdelningen till starten så att de kan lägga all energi på loppet.

– Sedan jag på allvar kom med i Lidingöloppsorganisationen ser jag tävlingsarrangemang med andra ögon och har en bättre förståelse för hur mycket jobb som ligger bakom. Ta bara detta med administreringen av löparnas utvärderingar som är jätteviktiga i vår kontinuerliga strävan efter att hela tiden göra arrangemanget bättre.

 

Bästa minnet är från 2005

Charlotte har sprungit Lilla Lidingöloppet vid två tillfällen och juniorklassen lika många gånger med en sjundeplats som bäst. Men bästa minnet är från 2005 då hon var kranskulla.

– Det är verkligen en ära! En heldag då man klädd i Lidingödräkten tar emot alla klassvinnare och också är prisutdelare. Att möta all den glädjen är riktigt kul! 

Charlotte har varit funktionär i Lidingöloppet sedan hon var tolv år och steget till att 2009 ta ett operativt ansvar för sportmässan och allt som händer på Lidingövallen har lärt henne mycket.
– Jag gör detta för att jag tycker att det är kul och att få jobba med ett så stort evenemang som Lidingöloppet är både en utmaning och en merit.   

 

Fakta

Charlotte Schönbecks Lidingölopp

1998     20     12.23     F14 3 km
1999       7     11.36     F15 3 km
2000     22     23.00     F18 5,6 km
2001     10     17.14     F18 4,5 km

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer