De två arrangörsklubbarna

Allt sedan starten 1965 är det IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö Skidor och Orientering som arrangerar Lidingöloppet. Båda tillhör Sveriges bästa i landet i sina respektive sporter och är också rutinerade tävlingsarrangörer.

IFK Lidingö bildades 1932 och var från början en flersektionsförening med ett tiotal olika idrotter men alla är numera egna föreningar av vilka IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK arrangerar Lidingöloppet.

Friidrotten har tagit över 60 SM-guld utomhus och den mest meriterade är Ludmila Engqvist som tog OS-guld på 100 m häck 1996. Andra kända namn är Anders Gärderud, Martin Enholm (800 m) och Mattias Sunneborn (längd). På senare år märks Charlotte Schönbeck och Sofia Öberg på medeldistans och Nadja Casadei i mångkamp som alla vunnit SM och varit med i internationella mästerskap.

 

IFK Lidingö SOK har tagit nästan 50 SM-medaljer i orientering och har fyra världsmästare i de egna leden. På meritlistan finns också seger i Tiomila 1951 (män) och 2010 (kvinnor). Bland de mest kända namnen märks Annika Billstam (VM-guld långdistans 2011) och Lucie Böhm (VM-guld i kortdistans för Österrike 1997), Fredrik Löwegren (VM-5:a långdistans 2001) och Marthe Andersson (nordisk mästare 1955).

I längdskidåkning är bröderna Örjan och Anders Blomquist de mest kända där största framgången är den delade segern i Vasaloppet 1988.

    

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer