En hyllning till skolorna som genomför skolstafetten när den behövs som mest

Lidingö Skolstafett brukar traditionsenligt avgöras på Grönsta fredagen under Lidingöloppshelgen. I år satte pandemin stopp för arrangemanget men trots detta har flera alternativa stafetter genomförts.

En hyllning till skolorna som genomför skolstafetten när den behövs som mest

Med stor stolthet firar vi de skolor på Lidingö (och i övriga Sverige) som upprätthåller TCS Lidingöloppets årliga Skolstafett för barn och unga i årskurs 4-9! Till följd av rådande restriktioner fick TCS Lidingöloppet inte möjlighet att arrangera eventet år, och istället ser vi med stor tillförsikt hur väl loppen arrangeras i mindre skala i Lidingös skolor - och vilken glädje det sprider bland deltagarna!

Det här är särskilt viktigt då aktuella siffror visar att många barn- och unga slutar med arrangerad idrott och föreningsverksamhet under pandemin. Den här trenden får konsekvenser för de ungas fysiska och psykiska välbefinnande, för deras känsla av gemenskap och för utvecklingen av goda vanor. TCS Lidingöloppet riktar därför särskilt tack och eloge till de skolor som själva arrangerar skolstafetten i år, och därmed sprider idrottsglädje, endorfinkickar och segerrus bland unga.

Årets Skolstafetter så här långt har, precis som under ett vanligt år, bestått av kraftmätningar på 4x1700meter, fast där klasskompisar tävlar mot varandra och inte mot elever från andra skolor.  I likhet med ett vanligt år har tävlingsglädjen under loppen varit på topp, där peppande musik, klappande händer och höga hejarop har spridit rörelseglädje till hundratals elever. 

TCS Lidingöloppet vill uppmuntra barn och ungdomar att röra sig mer - även i en tid då normala idrottstillställningar är särskilt svåra att arrangera. Vi uppmuntrar därför de skolor som ännu inte har genomfört sina egna skolstafetter att göra det i liten skala. Vi hejar på med diplom och vattenflaskor till alla deltagare! 

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer