Vi ställer inte in, vi ställer om!

Tillhör du de som, precis som vi, går och längtar efter höstens TCS Lidingöloppshelg och har undrat om den blir av? Vi kan nu lugna dig. TCS Lidingöloppet 2020 kommer att bli av. Vi ställer inte in. Vi ställer om! Till världens längsta TCS Lidingölopp! Och vi hoppas att du ställer upp – i dubbel bemärkelse. 

Vi ställer inte in, vi ställer om!

Det kan kännas fjuttigt att prata om motionslopp, när människor dör i corona, och när sjukvården sliter hårt för att rädda liv. Faktum är dock att våra motionslopp får mängder av personer att träna och må bra, vilket är extra viktigt i tider som dessa. Dessutom går det överskott som uppstår i våra arrangemang tillbaka till barn- och ungdomsidrotten. När idrotten nu inte kan genomföra lopp som vanligt, eftersom restriktioner gör att vi inte kan träffas på det sätt som vi är vana vid, måste vi tänka om. Det är därför som vi ställer om, inte ställer in. 

Du som löpare kommer i höst kunna genomföra ditt TCS Lidingölopp på vår fina bana på Lidingö men med ett antal förändringar som vi gör för att uppfylla Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi kommer bland annat att låta dig själv bestämma när under en fyraveckorsperiod som du ska springa ditt lopp. Du som inte vill eller har möjlighet att springa ditt lopp på Lidingö kommer självklart kunna göra det på hemmaplan. Vi hoppas att du ställer upp! Både för din egen skull – för att det är kul och bra att ha en morot att träna för - och för att hjälpa TCS Lidingöloppet att överleva.

I videon ovan beskriver TCS Lidingöloppets ordförande Cecilia Gyldén hur TCS Lidingöloppet 2020 kommer att gå till, och varför du bör vara med!

Följande gäller inför höstens lopp:

  • TCS Lidingöloppet 30k, TCS Lidingöloppet 15k, Rosa Bandet-loppet 10 kilometer samt junior- och veteranklasserna 10 och 15k kommer att kunna genomföras på två olika sätt, på plats på Lidingö under perioden 15 september till 15 oktober eller som virtuellt lopp var du än bor i Sverige under samma datum.
  • Lidingöloppet på plats-versionen kommer att innebära att du, från och med mitten av augusti kommer att kunna boka din önskade starttid mellan 15/9 och 15/10. Du kommer att starta under en ”slottid” på30 minuter och vi kommer självklart att följa de regelverk som myndigheterna har satt upp. Det kommer att finnas en start, ett mål, banan kommer vara tydligt markerad och ”smyckad” så pass mycket som är möjligt. Men du tar tiden själv via din mobil eller klocka och rapporterar sedan in den till oss. Din medalj får du i efterhand.
  • Lidingöloppet hemma-versionen innebär att du springer valfri 30/15 eller 10-km-sträcka var du än vill och rapporterar sedan in din tid till oss på samma sätt som ovan.
  • Anmälan för såväl på-plats-versionen som hemma-versionen kommer att öppna inom kort då vi också meddelar deltagaravgifterna för dessa lopp. Du kommer sedan att kunna välja din starttid, någon gång i augusti.
  • Är du redan anmäld till något av TCS Lidingöloppet 30k, TCS Lidingöloppet 15k, Rosa Bandet-loppet eller junior- och veteranklasserna 10 och 15k? Lugn, du kommer att få all information om dina val i mitten av augusti! Om du vill springa någon av de alternativa loppen ovan så kommer du som redan var anmäld den 23:e juni få förtur då starttiderna ska fördelas.
  • Är du anmäld till något annat lopp under Lidingöloppshelgen? Du kommer då inte att kunna springa några alternativa lopp i höst men du kommer få all information om hur vi kompenserar dig i mitten av augusti!
  • Är du anmäld till vårt MTB-lopp som ursprungligen skulle ha körts under valborgshelgen men som vi tvingades flytta in till Lidingöloppshelgen? Tyvärr så gör myndigheternas beslut att vi inte heller nu kan genomföra MTB-loppet med gemensam start. Vi kommer att återkomma i augusti med hur du kompenseras för detta.
  • Genomför du En Svensk Klassiker? Såväl "På plats" som "Hemma"-versionerna kommer att kunna räknas in i klassikern, resultaten kommer att rapporteras in till En Svensk Klassiker efter det att tävlingsperioden är avslutad.

Detta är ett mycket speciellt år och ett extremt svårt sådant för oss lopparrangörer. Vi förstår till fullo att du kanske är besviken att loppen inte kan genomföras som det var tänkt men vi ber också om din förståelse och hoppas att du ser de alternativa loppen som din ”morot” för att hålla igång under sommaren!

Få svar på alla din frågor här

Lycka till med träningen så hörs vi efter semestrarna!

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer