Spring i mål med ditt TCS Lidingölopp 2020!

Vi kom inte i mål med vår lösning med slottider men du kan fortfarande komma i mål med ditt TCS Lidingöloppet 2020! TCS Lidingöloppet kommer i höst att genomföras som en serie virtuella lopp, där du som löpare väljer att springa på din hemmaplan eller på Lidingös banor som är öppna varje dag året runt.

Spring världens längsta TCS Lidingöloppet- anmälan är öppen!

TCS Lidingöloppet har kämpat hårt för att få till stånd en ändring av regeln att max 50 personer kan delta i ett motionslopp, oavsett hur långt det är. Det var därför med stor besvikelse som TCS Lidingöloppet och andra motionslopp i slutet av förra veckan tog emot beskedet att motionsloppen ännu inte omfattas av de lättnader som kommer att införas den 1 oktober. I dag öppnas därför möjligheten för alla löpsugna motionärer runt om i landet att anmäla sig för att springa TCS Lidingöloppet 2020 på egen hand.

– För många är motionsloppen en viktig morot för att ge sig ut och träna. Därför minskar motivationen ytterligare nu när de flesta lopp är inställda. På grund av dagens restriktioner tvingas vi nu ändra reglerna till att löparna i år får springa TCS Lidingöloppet på egen hand, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

TCS Lidingöloppet genomförs under 2020 som virtuella lopp, där löparna kan springa sin distans där de bor, eller på Lidingös banor som är öppna varje dag året runt. Ansvaret för att genomföra loppet ligger på löparna själva, som tar tiden med en löparklocka eller med en telefon. Det är då viktigt att löparna tar ett stort eget ansvar och bara startar sitt lopp om de känner sig fullt friska och håller avstånd till andra löpare ute i spåret.

En månads tävlingsperiod

Årets nya ”Lidingöloppsmånad” pågår mellan den 19 september och den 18 oktober. Då kan löparna välja mellan att springa TCS Lidingöloppet 30 km, TCS Lidingöloppet 15 km, Rosa Bandet-loppen (10 km och 4 km) samt junior- och veteranloppen över 10 och 15 kilometer. För varje startande i Rosa Bandet-loppen går 100 kr oavkortat till Cancerfonden. Anmälan till loppen öppnas i dag den 25 augusti.

 – Genom att löparna har en månad på sig att springa loppet och med förhoppningsvis många anmälda deltagare går TCS Lidingöloppet 2020 till historien som världens längsta Lidingölopp, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

Elitlopp för speciellt inbjudna löpare

Förutom de virtuella loppen genomför TCS Lidingöloppet också ett elitlopp för inbjudna löpare på TCS Lidingöloppets klassiska terrängbanor den 26 september 2020. För detta evenemang kommer TCS Lidingöloppet att hålla sig inom riktlinjerna med maximalt 50 personer på tävlingsområdets start, bana och mål.

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer