Malin Ewerlöf och Lasse Persson övervinner ”sista milen” i VTSS etapp 10

Varje löpare som passerar mållinjen i Lidingöloppets 30km eller 10km kan stolt hissa segerflaggan. Utmed den skoningslösa ”Sista milen” som avslutar båda loppen tvingas varje deltagare att gång på gång att besegra sin trötthet och övervinna sina inre tvivel. Oavsett placering går varje löpare i slutet i mål som en vinnare. När VTSS går in på den sista etappen utmed ”sista milen” träffar vi två av dessa segrare i form av motionären Lasse Persson och elitlöparen Malin Ewerlöf, som beskriver sina erfarenheter av den tuffa banan.

Malin Ewerlöf och Lasse Persson övervinner ”sista milen” i VTSS etapp 10

När Lasse Persson går i mål i VTSS etapp 10 är han en vinnare i dubbel bemärkelse. Han har inte bara besegrat sin egen trötthet utmed den skoningslösa banan och klättrat uppför Abborrbacken och Karins Backe, utan blev även först av alla med att slutföra samtliga VTSS-etapper. VTSS har under våren givit honom tillfälle att bekanta sig med motionsspår över hela Stockholm, och har givit honom ny inspiration för löpning. Han räknar dock inte ”Sista milen” till favoritsträckan under den virtuella terrängserien, utan har föredragit sträckorna i Ågesta, Hellas och Kungsholmen.

För Malin Ewerlöf - trefaldig vinnare i Lidingöloppet 30km - är ”Sista milen” ett milspår i en egen klass. Hon har vid många tillfällen övervunnit både ben och huvud i det kuperade spåret, och kategoriserar idag Sista milen som ”the Rolls Royce” bland milsträckor – en av de tuffaste banor man kan föreställa sig, men också den häftigaste!

Under etappen lyckas både Malin Ewerlöf och Lasse Persson nästan pricka de etapptider tider de gissade att det skulle få innan start. Det här är inte lätt på den oförutsägbara sträckan, och ger en dubbel anledning att fira i mål. 

 

 

 

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer