Clear Channel och Lidingöloppet samarbetar

Lidingöloppet och medieföretaget Clear Channel har inlett ett nytt samarbete där företaget går in som mediepartner för flera av organisationens arrangemang och även som värd för Lidingöstafetten den 26 september.

 – Vi är oerhört stolta att kunna inleda detta samarbete som vi tror kommer bidra till att vi sprider löpningen och Lidingöloppet till en bredare publik. Det är också roligt att kunna bidra till Clear Channels interna hälsoarbete, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare för Lidingöloppet.

Genom samarbetet med Lidingöloppet kan Clear Channel ta sin satsning på hälsa och motion ett steg längre. Tillsammans med Lidingöloppet får de nu möjlighet till träning och tydliga mål på vägen genom bland annat Lidingöloppet MTB, Blodomloppet Stockholm, Lidingöloppet och Stockholm Tunnelrun.

Ett annat viktigt samarbete för Clear Channel är det CSR-arbete de gör tillsammans med Barncancerfonden. 2013 påbörjade de projektet ”Ski of Hope” tillsammans med skidåkarna Anna & Emil, som Clear Channel också sponsrar. Detta samarbete tas nu vidare tillsammans med Lidingöloppet. Det första steget är att delar av Barncancerfondens team Ride of Hope Europe – team Stockholm, ska cykla Lidingöloppet MTB den 4 maj för att samla in pengar.

För att skapa ytterligare uppmärksamhet kring insamlingen har Clear Channel erbjudit detta cykelteam att cykla loppet på deras så kallade City Bikes. Det är smidiga och lättcyklade mindre cyklar som vanligtvis används som lånecyklar i Stockholm och Uppsala. Totalt har 9 stycken cyklister från teamet antagit utmaningen och kommer att stå på startlinjen den 4 maj.

- Clear Channel är stolt sponsor till Barncancerfonden och vi vill gärna bidra till att de samlar in mer pengar för att bekämpa barncancer. Vi tror att det här gänget kommer få mycket uppmärksamhet när de cyklar detta lopp på våra lånecyklar med de här små däcken. Vi vill visa att de här cyklarna är de smidigaste och enklaste sättet att ta sig runt i stan. Lidingö har tre stationer på ön och man kan smidigt cykla över bron och lämna eller hämta en cykel vid Ropsten, säger Karin Kilger, sponsring- och varumärkesansvarig Clear Channel. 

  

Välkomna till en fantastisk Jubileumshelg 26-28 september!

Lidingöloppet som ägs av IFK Lidingö Skid- & Orienteringsklubb samt IFK Lidingö Friidrottsklubb arrangerar förutom Lidingöloppet, även Lidingö Tjejlopp, Lidingö På Gång, LidingöStafetten, LidingöRuset, Lilla Lidingöloppet och Knatteloppet under Lidingöloppshelgen den 26-28/9 2014. Utöver det arrangerar organisationen även Lidingöloppet Ultramaraton, Lidingöloppet MTB, Blodomloppet (i Stockholm) och Lidingöloppet on Tour.

www.lidingoloppet.se  | www.blodomloppet.se  | www.ultra50k.se  | www.lidingoloppetmtb.se

www.facebook.com/lidingoloppet | www.twitter.com/LL_Officiell  | www.funbeat.se/a/lidingoloppet

 

Clear Channel står bakom det lånecykelsystem, City Bikes, som finns i Stockholm och Uppsala. Det är ett samarbete mellan Stockholm Stad och Uppsala kommun där vi erbjuder innevånare och turister möjligheten att ta cykeln runt i stan. Vi finns på över 120 stationer och ett säsongkort, giltigt mellan april-oktober kostar 300 kr. Det finns även 3-dagarskort för turister som kostar 165 kr. Mer information om City Bikes se www.citybikes.se 

Clear Channel är Sveriges ledande mediebolag inom utomhusreklam med cirka 90 anställda. Genom snabba budskap, ett tydligt formspråk och i en miljö där människor rör sig, är vi det enda mediet som når alla målgrupper. Clear Channel är ett modernt och hälsosamt företag som både vill att vår personal och våra kunder rör på sig, utomhus. Genom Lidingöloppet får vi både rörelse och vara utomhus. www.clearchannel.se

  

För mer information

Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet 070-513 44 88. Kontakt kan även tas via press@lidingoloppet.se

Karin Kilger, Sponsring- och varumärkesansvarig Clear Channel 073-944 1112.

 Clear channel

 

                                                                                                           

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer