Lidingöloppet arrangerar motionslopp i Norra länkens tunnlar

I samband med den planerade invigningen av vägtunnelprojektet Norra länken kommer ett unikt motionslopp att genomföras i ett samarbete mellan Trafikverket och Lidingöloppet.

Vägtunneln Norra länken planeras att invigas senhösten 2015.

– Vi är väldigt stolta och glada att ha fått förtroendet att arrangera "tunnelloppet", säger Tomas Hoszek, VD för Lidingöloppet. Det är ett erkännande av oss som starka arrangörer av lopp med extremt många människor i rörelse. Lidingöloppet har funnits sedan 1965 och avslutar med tunnelloppet sitt 50-årsfirande. Loppet i Norra länken kommer att bli cirka 1 mil och till största delen gå under jord.

- Tunnelloppet i Norra länken ska bli en festlig och annorlunda löparupplevelse som endast kommer att kunna arrangeras denna enda gång. Detta är ett unikt löpningstillfälle och vi hoppas att många tar denna chans att springa eller gå i Norra länkens tunnlar, innan de öppnas enbart för biltrafik, säger Tomas Hoszek, Lidingöloppet.

Trafikverket har sedan tidigare erfarenhet av liknande samarbeten från invigningen av Södra länken. Till det loppet anmälde sig närmare 15 000 och loppet blev en folkfest och stor succé.


För mer information:
Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet 070-513 44 88. Kontakt kan även tas via epost tomas@lidingoloppet.se eller press@lidingoloppet.se

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer