Lidingöloppet MTB 2014 är nu avgjord

Andra upplagan av Lidingöloppet MTB är nu avgjord och årets segrare är Calle Friberg och Linn Tyllman. Söndagen bjöd på riktigt varierande väder med både solsken, regn, vind och snö men många fina cykelprestationer i spåren.

- Vi är väldigt nöjda med årets arrangemang och glada att vi har fått mycket positiva kommentarer om att loppet håller en hög klass och att cyklisterna var nöjda med de förbättringar som gjorts sedan första året. Det är tacksamt att fortsätta arbeta för att leverera hög kvalitet när cyklisterna är positiva, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare för Lidingöloppet.

Drygt 2 timmar efter startskottet kom förvarningen om att en ensam herrcyklist var på väg in mot målet, det var Calle Friberg, Järfälla CK, som under hela loppet legat i överlägsen ledning tillsammans med Fredrik Edin, Cykloteket Racing Team. Några minuter senare rullade Calle i mål på segertiden 2:08:21. En stund därefter kom förvarningen om att en ensam damcyklist var på väg in mot mål. Det var Team Corratec Swedens Linn Tyllman som dragit ifrån sina konkurrenter. Hon fick segertiden 2:26:37.

På andra och tredje plats i herrklassen kom Fredrik Edin och Martin Eriksson, bägge från Cykloteket Racing Team. Deras tider var 2:09:25 respektive 2:13:31. På pallen i damklassen kom Emmy Thelberg, Härnösands CK, 2:a med tiden 2:27:20. 3:a kom Kajsa Snihs, IK Jarl, med tiden 2:34:56.

- Jag var lite tveksam till hur formen kändes så det var en positiv överraskning att det gick så bra idag, säger Linn Tyllman efter sin seger i Lidingöloppet MTB 2014.

Det var andra upplagan av Lidingöloppet MTB i år och de drygt 1500 anmälda cyklisterna bjöd på många fina prestationer i det varierande vädret. Det fanns många starka cyklister även i motionsklassen. På 2:29:20 kom förste cyklist in, Peter Larsson, SSAB Oxelösund. Första damcyklist rullade in på 2:57:03 och heter Åsa Christiernin och är från Uppsala.

Lidingöloppet MTB 2014 hade ett profilstarkt startfält med både elitcyklister och även andra kända svenska profiler. Bland annat TV-profilerna Mattias Särnholm och Johnnie Krigström från Roomservice som gick i mål på tiderna 2:57:01 respektive 3:02:48. Programledaren Rickard Olsson cyklade på 4:12:25 och gjorde sitt första Lidingöloppet MTB.

- Vi vill säkerställa att alla deltagare får en bra upplevelse och därför fortsätter vi att ha ett begränsat antal platser även till 2015. Jag hoppas att många passar på att anmäla sig till Lidingöloppet MTB 2015 redan nu, fortsätter Tomas Hoszek

Nästa år arrangeras loppet lördagen den 2 maj och anmälan för 2015 års Lidingöloppet MTB är redan öppen via hemsidan. De som anmäler sig redan nu får ”Boka-tidigt-rabatt” till och med den 31 maj när priset är 895:-/startplats.

 

Det här är Lidingöloppet MTB

Lidingöloppet MTB är ett cykellopp som går i den välkända naturen från världens största terränglopp Lidingöloppet. Loppet är ca 60 km långt och har både en motions- och en tävlingsklass. Slingrande stigar, tuffa backar och allmänt härlig cykling i närheten av havet är det som kännetecknar Lidingöloppet MTB.

Premiären av Lidingöloppet MTB arrangerades den 5 maj 2013 och lockade ungefär 1200 cyklister. Anmälan till den tredje upplagan av Lidingöloppet MTB är redan öppen och då arrangeras loppet lördagen den 2 maj 2015.

Lidingöloppet satsar på cykling som ett led i organisationens vision att främja rörelse och hälsa för alla och även för att visa upp Lidingöloppsarenan under hela året.  Lidingöloppet MTB profilerar sig som ett högkvalitativt långlopp som tillför mervärde i form av bland annat cykelservice längs banan, lättillgängliga cykel- och bilparkeringar, gratis massage och en naprapatbehandling, en ordentlig måltid med dryck efter målgång och attraktiva priser samt en sportmässa. Tävlingsarenan ligger ca 15 min från Stockholm City.

ARRANGÖR:

Lidingöloppet som ägs av IFK Lidingö Skid- & Orienteringsklubb samt IFK Lidingö Friidrottsklubb arrangerar förutom Lidingöloppet, även Lidingö Tjejlopp, Lidingö På Gång, LidingöStafetten, LidingöRuset, Lilla Lidingöloppet och Knatteloppet under Lidingöloppshelgen den 26-28/9 2014. Utöver det arrangerar organisationen även Lidingöloppet Ultramaraton, Lidingöloppet MTB, Blodomloppet (i Stockholm), Stockholm Tunnelrun 2014 och Lidingöloppet on Tour.

Läs mer på: www.lidingoloppet.se | www.blodomloppet.se | www.ultra50k.se | www.lidingoloppetmtb.se I www.facebook.com/lidingoloppet | www.twitter.com/LL_Officiell

För mer information, vänligen kontakta:

Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet 070-513 44 88. Kontakt kan även tas via press@lidingoloppet.se


Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer