Skidspecialister utmanar dameliten på Lidingöloppets 30 km

Tjejernas 30 km är i år en öppen historia. Flera löpare från dameliten är på plats.

Utöver några av de tidigare segrarna Ulrika Flodin , Rånäs 4H och Charlotte Karlsson, Hammarby IF, så kanske de mest intressanta starterna ändå görs av Charlotte Kalla och Helena Ekholm. Ska skidstjärnorna kunna utmana löparna? Charlotte har i år ökat sin träningsdos för att nå ikapp de norska stjärnorna. Helena har avslutat sin skidskyttekarriär men har inte slutat med träningen på något vis.

- I år siktar jag på att gå under två timmar vilket jag inte klarade förra året. Jag tror att det kommer att  för att vara med och slåss om segern, säger Charlotte Karlsson.

- Lidingöloppet ger en häftig och annorlunda löpupplevelse som skiljer sig väldigt mycket från de lopp som jag vanligtvis springer på landsväg och bana. Lidingöloppsbanan är fantastiskt vacker, det är "lagom" mycket backar, bra prepparerade spår och stämningen under loppet är skön!, avslutar Charlotte.

Utöver eliten finns det en del intressanta namn i Lidingöloppsspåret, Malin Moström (f.d. landslagspelare fotboll), Louise Gundert (f.d. häcklöpare på elitnivå), Petra Månström (skriver SVD´s marathonblogg) med flera.

För mer information – Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet 070-513 44 88. Kontakt kan även tas via press@lidingoloppet.se och Niklas Andersson, projektledare Lidingöloppet 0703-54 94 55

Välkomna till en fantastisk löparhelg 28-30 september!

Arrangör: Lidingöloppet arrangerar förutom Lidingöloppet även Lidingö Tjejlopp, Lidingö På Gång, Lidingö Stafetten, Lidingö Ruset, Lilla Lidingöloppet, Knatteloppet, Runner’s World Lidingö Ultramarathon och Blodomloppet (i Stockholm). Dessutom är man samarbetsparter till Lidingö Triathlon.

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer