Tomas Hoszek ny generalsekreterare för Lidingöloppet

Den 1 november tillträder Tomas Hoszek som ny generalsekreterare för Lidingöloppet. Lidingöloppet har under de senaste åren vuxit kraftigt. I år nåddes nästan 40000 anmälda löpare till Lidingöloppshelgen. Tomas kommer att tillföra Lidingöloppet ny kompetens som ger loppet möjligheter att kunna växa ytterligare och ta nästa steg i organisationens och loppets utveckling.

- Vi är mycket glada att kunna anställa Tomas, säger Staffan Movin ordförande i Lidingöloppet. Tomas har en unik kombination av djup och bred erfarenhet inom näringsliv, idrott och ideell verksamhet. Dessutom har han de kvalifikationer vi behöver för att kunna utveckla verksamheten ytterligare.

Lidingöloppet står inför betydande utmaningar för att kunna möta det ökade intresset för löpning, både i samband med loppen och under resten av året. Det omfattar även ett ökat intresse från företag och organisationer för nya samarbeten samt att etablera och utveckla Lidingöloppets nya hemsida.

- Att få ta ansvar för Lidingöloppet är ett unikt tillfälle för mig som brinner för idrott, säger Tomas Hoszek. Samtidigt ställs det stora krav att svara upp mot de önskemål som finns från löpare, arrangörsföreningar och inte minst de 2500 frivilliga som arbetar med Lidingöloppet.

Tomas blir Lidingöloppets femte ledare sedan starten 1965. De tidigare är Sven Gärderud, Lars-Eric Dahlstedt, Erik Toll och Jan-Eric Österström.


För mer information
Staffan Movin, 070 - 2107495 - ordförande i Lidingöloppet
Tomas Hoszek, 070- 513 44 88 - tillträdande generalsekreterare Lidingöloppet


Om Tomas Hoszek
- 50 år
- Stark idrottsbakgrund, bland annat som landslagsspelare i Volleyboll
- Senast egen konsult, med tidigare seniora chefsbefattningar på 3M, Bindomatic och Posten
- Stark ideell förankring genom ledar- och tränaruppdrag

Om Lidingöloppet
- Startade 1965
- Slog anmälningsrekord under 2010 med 39744 anmälda löpare
- Ägs av IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö Skidor och Orientering.
- Organisationen arrangerar förutom Lidingöloppet även Blodomloppet i Stockholm, Ultra 50k och Lidingö Triathlon
- En del i En Svensk Klassiker

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer