Lidingöloppet är återigen ”Ett miljömärkt event”

Snart är det dags för världens största terränglopp, Lidingöloppet, som i år arrangeras för 49:e gången den 27-29 september. För andra året i rad kan loppet nu presentera sig som ”Ett Miljömärkt Event” där stiftelsen Håll Sverige Rent står bakom miljömärkningen.

– Vi är stolta över att återigen kunna titulera oss som ett Miljömärkt Event. Det är en mycket viktig fråga för oss då det handlar om att värna om den natur vi springer i, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare för Lidingöloppet.

Lidingöloppet har uppnått bestämda kriterier inom en rad områden för att få miljömärkningen, bland annat transport och avfallshantering. Den största posten för arrangemanget är just transporterna till och från Lidingö. Här har Lidingöloppet gjort stora insatser tillsammans med sina sponsorer. Bland annat erbjuds gratisbussar under hela helgen tillsammans med Arriva, en hubb hos Posten för att minimera antalet leveranser samt flera evenemangståg i samarbete med SJ Event.

– Vi arbetar med våra miljöfrågor under hela året och har en långsiktig plan för arbetet. Det är spännande att vi nu involverar flera av våra sponsorer i frågan då vi tillsammans kan åstadkomma stora förändringar för en bättre miljö och god hållbarhet, säger Tomas Hoszek.

Miljömärkt Event är den marknadsledande miljömärkningen för större event som används av till exempel Vasaloppet, O-ringen, Medeltidsveckan, Storsjöyran och Vätternrundan. Syftet med Håll Sverige Rents miljömärkning är att minska både nedskräpning och eventets totala miljöbelastning.

– Lidingöloppet har uppnått alla kriterier för miljömärkningen och med mer än fyra gånger fler poäng än den godkända nivån visar arrangören att de ligger i framkant inom miljöarbetet. Deras mest intressanta satsning är deras olika transportlösningar och att de i år bemannar sina miljöstationer för att förbättra källsorteringen, säger Simon Strandvik, projektledare på Håll Sverige Rent.

 

För mer information – Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet 070-513 44 88. Kontakt kan även tas via press@lidingoloppet.se

Arrangör: Lidingöloppet som ägs av IFK Lidingö Skid- & orienteringsklubb samt IFK Lidingö Friidrottsklubb arrangerar förutom Lidingöloppet, även Lidingö Tjejlopp, Lidingö På Gång, LidingöStafetten, LidingöRuset, Lilla Lidingöloppet och Knatteloppet under Lidingöloppshelgen den 27-29 september 2013. Utöver den helgen arrangerar organisationen även Runners World Lidingö Ultramaraton, Lidingöloppet MTB, Blodomloppet (i Stockholm) och Lidingöloppet on Tour.

 

www.lidingoloppet.se  | www.blodomloppet.se  | www.ultra50k.se  | www.lidingoloppetmtb.se

www.facebook.com/lidingoloppet | www.twitter.com/LL_Officiell  | www.funbeat.se/a/lidingoloppet

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer